Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 2 september 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Huwelijkslocatie voor één dag CW Aanwijzen van het kerkje van Uitwierde als "huis der gemeente" voor één dag op 8 mei 2009.
2 Huwelijkslocatie voor één dag CW Aanwijzen van het kerkje van Uitwierde als "huis der gemeente" voor één dag op 5 september 2009
3 Onderzoeksopzet Afhandeling brieven en klachten van de CW rekenkamercommissie
Voor kennisgeving aannemen.
4 Agenda van de vergadering van het dagelijks bestuur van de CW Regioraad Noord-Groningen d.d. 4 september 2008
Voor kennisgeving aannemen en ter kennisname aanbieden aan de raad.
5 Vormgeving Veiligheidsregio Groningen CW 1. Kennis nemen van de informatie met betrekking tot de vormgeving van de Veiligheidsregio Groningen;
2. De gemeenteraad in de gelegenheid stellen een zienswijze in te brengen ten behoeve van invulling van hun kaderstellende rol. 6 Het plaatsen van een sport- en ontmoetingsplek voor jongeren RvdM Het college besluit in principe planologische medewerking te verlenen voor het plaatsen van een sport- en ontmoetingsplek voor jongeren aan de Borgshof te Farmsum.
7 Het oprichten van een agrarisch bedrijf met bedrijfswoning op het RvdM perceel Meedhuizerweg 5 te Meedhuizen

- medewerking verlenen ex artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het oprichten van een rundveebedrijf met bedrijfswoning

- het aangaan van de intentieovereenkomst

- het aanvragen van de Verklaring van geen bezwaar 8 Verordeningen naar aanleiding van de wijziging van de Wet sociale MJ werkvoorziening (Wsw)
1. In te stemmen met de verordening cliëntenparticipatie Wsw 2. In te stemmen met de verordening wachtlijstbeheer Wsw 3. In te stemmen met de verordening persoonsgebonden budget begeleid werken.
9 Begroting Fivelingo + ongedaan maken bezuiniging MJ 1. In te stemmen met de begroting 2009
2. De begroting aan de raad voorleggen ter instemming 3. de raad voorstellen de taakstellende bezuiniging van 2003 en 2004 ( 32.000,- en 47.000,-) op de gemeentelijke bijdrage van Fivelingo ongedaan te maken; dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008.
10 Wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling van de MJ Volkskredietbank Noordoost Groningen
1. In te stemmen met de wijzigingen van de Gemeenschappelijke regeling van de Volkskredietbank
2. De Gewijzigde Gemeenschappelijke regeling ter besluitvorming aan de Raad aan te bieden.

11 Nota waardering en afschrijving vaste activa 2008 JB 1. De raad voorstellen om de nota waardering en afschrijving vaste activa 2008 vast te stellen
2. De raad voorstellen om de nota activering- en
afschrijvingsbeleid 2004 in te trekken.
12 Overdracht Burgemeester Garreltsweg 35 te Woldendorp aan het JB/TvdV Dollard College
Op grond van artikel 76 n c.q. 42 c van de Wet op het Voortgezette Onderwijs een perceel grond met opstallen aan de Burgemeester Garreltsweg 35 te Woldendorp overdragen aan Stichting Dollard College te Groningen.
13 Het aanleggen van een verbindingsweg en een tweetal rotondes. RvdM Hoger beroep instellen bij de Raad van State tegen het besluit van de rechtbank Groningen over het verzoek om voorlopige voorziening inzake het aanleggen van een verbindingsweg en een tweetal rotondes aan de Hogelandsterweg-Parallelweg te Delfzijl.

Besluitenlijst 19 augustus 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Het rapport De Staat van de Gemeente CW 1. Ter kennisneming van het college
2. Ter kennisneming aan de raad.

---- --