Politie Limburg-Noord

BRZN houdt Limburgse verdachte faillissementsfraude aan


Datum: 3-09-2008
Tijd bericht: 14:01
Plaats: Kelpen-Oler
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft woensdag 3 september, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Roermond, een 38-jarige man uit Kelpen-Oler in zijn woning aangehouden. De BRZN vermoedt dat de man bij groenteteelt en -verwerkingsbedrijven in Donkerbroek, Hunsel en Kelpen-Oler ten tijde van het faillissement, goederen heeft onttrokken aan de boedel. Tevens zou hij inkomsten hebben genoten die hij niet had aangemeld bij de curator.

Gezamenlijke inval
Op basis van deze vermoedens heeft de BRZN vanochtend in samenwerking met de vreemdelingenpolitie, de regiopolitie Limburg-Noord en de curator de woning en loodsen van de verdachte in Kelpen-Oler doorzocht. In de kelder van de woning werd het restant van een hennepkwekerij gevonden inclusief toppen die daar lagen te drogen. In chalets achter de loodsen werden 22 personen aangetroffen die daar verbleven. Acht van hen bleken Roemenen te zijn zonder werkvergunning. Tevens is door de BRZN een woning in Haler doorzocht.

In beslag genomen
Tijdens de zoeking zijn paardentrailers, aanhangwagens, auto's, bedrijfsvoertuigen en adminstratie die betrekking heeft op het faillissement aangetroffen. Deze goederen zijn samen met de paspoorten van de aanwezige paarden in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De BRZN sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aangifte door curator
De BRZN kwam de verdachte op het spoor via een curator die in november 2007 aangifte deed van bedrieglijke bankbreuk bij de rechtbank in Roermond. Tijdens zijn onderzoek naar de boedel van twee ondernemingen die in december 2003 en januari 2004 failliet werden verklaard, constateerde hij onregelmatigheden waarop hij vervolgens de politie inschakelde.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland
De BRZN richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. De BRZN is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.