Ingezonden persbericht


MySpace Comedy Award: Nieuwe naam van dé stand-up comedy prijs van Nederland en België!

Na vijf jaar onder de naam Culture Comedy Award gaat de organisatie een nauwe samenwerking aan met MySpace Benelux.

Amsterdam, 3 september 2008. De jaarlijkse uitreiking van de gouden microfoon voor het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België, de MySpace Comedy Award, vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 november in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Volgend jaar vindt de finale plaats in het Parktheater in Eindhoven. Door de samenwerking met gerenommeerde en vernieuwende schouwburgen in beide landen, onderstreept de MySpace Comedy Award haar Vlaams-Nederlandse karakter.

De vijf eerdere edities, waarbij aan publiek, pers en theaterdirecties bewezen werd het kaf van het koren te scheiden onder de nieuwe aanwas talentvolle comedians, vonden plaats onder de naam Culture Comedy Award.

Deelnemers kunnen zich aanmelden tot 20 september op www.myspace.com/comedyaward. Na 6 voorrondes in Nederland en België gaan 8 talenten door naar de halve finales. Zij spelen na een intensief workshopweekend een try-out tour. Tijdens een zinderend finaleweekend in Antwerpen wordt onder toeziend oog van een onafhankelijke vakjury op 6 en 7 november om een finaleplaats gestreden. Op 8 november wordt beslist wie zich hét nieuwste comedy talent van Nederland en België mag noemen en de gouden microfoon mee naar huis neemt.

Naast de jury- en publieksprijs voor het grootste stand-up talent zal er dit jaar voor het eerst een prijs worden uitgereikt voor de beste 'comedy viral'. Een zoektocht naar het grappigste filmpje op internet, toegankelijk voor iedereen. Deelnemers kunnen hun creatie tot 25 oktober insturen. Via MySpace kunnen de filmpjes worden geupload en beoordeeld. De winnaar wordt dus gekozen door MySpace gebruikers.

Andere partners naast MySpace Benelux, de Arenbergschouwburg Antwerpen en het Parktheater Eindhoven zijn: Comedy Central, Dagblad de Pers, CNRcomedy en CJP Nederland en België.

Derek Fehmers, country manager MySpace Benelux zegt: 'Comedy is groot op MySpace over de hele wereld, en de Culture Comedy Award heeft zich over de afgelopen jaren gevestigd als een belangrijk podium voor aanstormend talent. We zijn daarom ook heel blij met deze samenwerking en kijken er naar uit om in de komende tijd de MySpace Comedy Award naar een nog breder publiek uit te dragen!'

Ruben Tiemersma, voorzitter stichting culture comedy zegt: 'Wij zijn enorm verheugd over de nieuwe samenwerking met Myspace Benelux, een wereldwijd A-merk met kennis van en affiniteit met comedy.'

Meer infomatie over de selecties, de tour, kaartverkoop en inschrijvingen is te vinden op www.myspace.com/comedyaward