Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 3 september 2008

Woonrijp maken Boekelermeer Zuid 2 Alkmaar van start

De eerste fase van het woonrijp maken van de Boekelermeer Zuid 2 is op 1 september van start gegaan. De werkzaamheden bestaan voor een groot deel uit het aanbrengen van de definitieve asfaltlagen op de Fluorietweg (west), Toermalijnstraat en Saffierstraat. Het werk neemt ongeveer vijf weken in beslag.

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit asfalteren. Daarnaast worden inritten gemaakt, trottoirbanden hersteld en bijkomende werkzaamheden verricht. Ook het vervangen van het asfalt op de Nijenburgerweg vanaf huisnummer 7 (gedeelte Alkmaar) is onderdeel van de werkzaamheden. Hiervoor is de Nijenburgerweg van 9 tot en met 26 september afgesloten voor al het verkeer. De achterliggende woningen zijn bereikbaar via de Kennemerstraatweg.

Bereikbaarheid

Het asfalteren van de Fluorietweg (toerit Schuurman), Toermalijnstraat en Saffierstraat (gedeelte Eriks t/m Vegro) vindt plaats op 8 en 17 september. Om de bereikbaarheid van de bedrijven te waarborgen en de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden voor een deel 's avonds uitgevoerd. Waar nodig wordt het verkeer omgeleid.

Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden in week 40 afgerond.

Werk in uitvoering

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.

Met vriendelijke groet,

Chantal Kolleman

Medior Communicatieadviseur

Gemeente Alkmaar

T 072 - 548 8986

www.alkmaar.nl

aanwezig op: ma-di-wo-do-vr