Ingezonden persbericht


T-Systems sluit vierjarig contract met Kadaster voor mainframedienstverlening en print- en mail-services

Vianen, 3 september 2008 - ICT-dienstverlener T-Systems heeft een vierjarige overeenkomst getekend met het Kadaster voor het leveren van mainframediensten en services op het gebied van print en mail. Het Kadaster koos voor de dienstverlening van T-Systems na een Europese aanbestedingsprocedure met een selectie-, aanbiedings- en gunningsfase.

T-Systems levert al meer dan 25 jaar mainframediensten aan het Kadaster. Het mainframe is voor deze ZBO een bedrijfskritisch onderdeel van de IT-infrastructuur. In het systeem liggen de kadastrale gegevens van al het onroerend goed in Nederland opgeslagen, variërend van gegevens over de eigenaar tot eventuele beslagen of hypotheken. Het Kadaster zorgt zo voor de rechtszekerheid in het maatschappelijk verkeer.

Voor het opslaan van kadastrale gegevens gebruikt het Kadaster het geautomatiseerde registratiesysteem AKR/HYP, dat op het mainframe draait. Met het oog op wettelijke vereisten en de belangrijke maatschappelijke rol van het Kadaster is hoge beschikbaarheid en goede respons cruciaal. Zo moet bijvoorbeeld de organisatie een beslag wettelijk binnen één uur registreren. T-Systems maakt dit mogelijk met zijn Dynamic Mainframe Services. Daarbij zorgt het bedrijf voor optimaal onderhoud en beheer, zodat het Kadaster de gegevens altijd beschikbaar heeft.

Naast de mainframediensten schakelt het Kadaster T-Systems ook in voor services op het gebied van print en mail. T-Systems ondersteunt het proces van printen, couverteren (het insteken van drukwerk in enveloppen), het op media zetten en verzendklaar maken van verschillende gegevens uit het registratiesysteem. Het kan dan gaan om gecombineerde lijsten met wijzigingen voor bijvoorbeeld gemeenten en waterschappen. Ook kennisgevingen aan individuele burgers naar aanleiding van een mutatie vallen hieronder. Het Kadaster verstuurt deze gegevens, afhankelijk van de omvang en doelgroep, op cd/dvd of op papier. Ook is het mogelijk de gegevens elektronisch aan te bieden aan klanten van het Kadaster.

Het contract voorziet in een flexibele vorm van dienstverlening, waarbij rekening wordt gehouden met mogelijke groei en afname van specifieke diensten. De Mainframe Services van T-Systems zijn erop gericht de service-windows op jaarbasis terug te dringen en overcapaciteit te vermijden. Zo kunnen bedrijven hun mainframe effectief inzetten en kosten terugdringen.

"T-Systems Nederland is enthousiast over de hernieuwde samenwerking met het Kadaster die nu ook verder gaat dan de mainframedienstverlening", zegt Jan Wisse, algemeen directeur van T-Systems Nederland. "Onze samenwerking gaat weliswaar lang terug, maar dat is onvoldoende reden voor organisaties om een leverancier te kiezen. Zij eisen een optimale prijs-kwaliteitverhouding en een dienstverlening die maximaal aansluit bij hun eisen en wensen. T-Systems is zeer gemotiveerd om daar de komende jaren in te voorzien."

Over T-Systems
T-Systems is een dochteronderneming van Deutsche Telekom, die zich specifiek richt op de zakelijke markt. Meer dan 160.000 ondernemingen en overheidsinstellingen maken gebruik van T-Systems als provider voor netwerkcentrische ICT-diensten - uiteenlopend van het beheer van datacentra of wereldwijde internetprotocol-diensten tot en met de ontwikkeling en het beheer van applicaties. Met vestigingen in meer dan 20 landen is T-Systems een erkende dienstverlener voor wereldwijde bedrijfsactiviteiten van Europese concerns. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Frankfurt am Main in Duitsland en is actief in alle industrietakken. Met ongeveer 56.500 werknemers behaalde T-Systems in 2007 een omzet van 12 miljard euro. T-Systems is in Nederland actief op de markt sinds de oprichting van de onderneming in 2001 en richt zich hoofdzakelijk op klanten in de telecommunicatie, de verwerkende industrie, financiële dienstverlening, handel, transport en logistiek.

T-Systems Nederland b.v.
Mirjam Wamsteeker
Telefoon: 0347-327161
E-mail: Mirjam.wamsteeker@t-systems.nl