Time : 10:32:41
Date : 03 September 2008
Sender Name: power unlimited bvba

NIEUWE SKATE HYPE IN BELGIE 'XLIDER'

Het heet Xlider (spreek uit: ikslaider), komt uit Korea en is de nieuwste trendsport in Europa. In Duitsland is het al een ware hype. Op dit moment leert ook België en Nederland 'Xliden' in parken, op straat en op school!

De Xlider is de nieuwste revelatie in de skate-wereld. Het is het enige board in twee delen waarbij je een mix ervaart van skaten en snowboarden. Met iedere voet sta je op een tweewieler skateboard. Beide wielen kunnen om en rond hun as kantelen . De superbeweeglijke wieltjes geven 360 graden vrijheid en controle en maken de trucjeslijst eindeloos! De Xlider volgt de beweging van je benen. Door je lichaamsgewicht te verplaatsen maak je snelheid, ook bergop! De Xlider wordt niet aan je schoen vastgebonden: je staat gewoon op een rubberen plaat en springt er ook zo weer af. Remmen doe je met voor- of achterrem.

Xliden is een extreme sport
De Xlider daagt je uit, het is een nieuwe sport. Xliding heeft hetzelfde effect als trainen op de loopband. Door de benen heen en weer te bewegen krijg je een strakke taille en sterke dijspieren, maak je intensief gebruik van je buikspieren en vergroot je je evenwicht. De boards zijn niet te zwaar of te groot zodat je ze makkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Eén model voor iedereen
In tegenstelling tot de eerdere rollerhypes, is de Xlider geschikt voor alle schoenmaten. Kinderen (vanaf 8 jaar), pubers en volwassenen kunnen allemaal hetzelfde model gebruiken

Aanleren
Je moet geen geoefende skater zijn om het Xliden te leren. Na een aantal evenwichtsoefeningen maak je zo een vliegende start. Het is bijzonder veilig omdat je niet vastgemaakt wordt aan de boards. Je springt er dus meteen af wanneer je je evenwicht dreigt te verliezen!

Stunts en team
In Vlaanderen hebben wij ons eigen Xlider-team dat in het najaar op verschillende evenementen de show zal stelen.

Technische specificaties:

- type Xlider SG

- Skateboard met vier wielen op rij

- gewicht: 2,85 kg

- board: ABS plastic

- lagers: 6001zz, 608z

- wielen: grootte 84 mm/intensiteit: 85 A

- maximumlast: 95 kg

- draagtas afzonderlijk verkrijgbaar

- verkoopprijs Xlider : ¤ 129

- verkooppunten op www.xliders.be

Exclusief verdeler voor België en Frankrijk:
Power Unlimited bvba, Ter Beke 49, 8930 Menen.

Contact:
Karolien Remy: 0476 29 45 53
Meer info: www.xliders.be

URL: http://www.xliders.be