Gemeente Berkelland


Regeling verhuur stukjes openbaar groen vastgesteld

In het verleden werd verschillend omgegaan met de verhuur van openbaar groen binnen de bebouwde kommen. Dit groen wordt ook wel snippergroen genoemd. Inmiddels is hiervoor de uitvoeringsnotitie en procesbeschrijving "Afhandelen verzoek verhuur snippergroen in Berkelland, 2008" vastgesteld. Globaal kan worden gesteld dat er geen nieuwe gronden meer verhuurd worden. Er worden alleen gronden verhuurd als daar in verleden in de voormalige gemeenten al overeenkomsten en afspraken over zijn gemaakt of toezeggingen zijn gedaan. De uitgebreide uitvoeringsnotitie verhuur snippergroen kunt u hier downloaden.

Wat is `te verhuren grond'?

Hiermee bedoelen we: Herkenbare stukken grond in de openbare ruimte, met een beperkte oppervlakte en in eigendom van de gemeente. De gemeente heeft deze gronden niet nodig voor de gemeentelijke taken in de openbare ruimte en de gronden zijn om de een of andere reden niet te verkopen.

Meestal gaat het om kleine stukken grond tot zo'n 50m2, maar afhankelijk van de omstandigheden kan het ook om een groter stuk gaan.

De verhuur van stukken grond in het buitengebied valt niet onder dit nieuwe beleid. Eventuele aanvragen voor verhuur in het buitengebied beoordelen we voorlopig nog apart.

Wanneer komt openbaar groen voor verhuur in aanmerking?

Uitgangspunt is dat er geen nieuwe overeenkomsten voor verhuur van stukjes openbaar groen worden aangegaan.

Er worden alleen gronden verhuurd:


1. die al in het verleden (voormalige gemeenten Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede) in huur/gebruik zijn uitgegeven door de gemeente.


2. Waarvoor in het verleden (voormalige gemeenten Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede) een toezegging is gedaan door de gemeente. De huurder moet hiervan een bewijs overleggen.


3. Als er sprake is van het gebruiken van de grond door het aantrekken bij een erf of tuin vóór de vaststelling van deze uitvoeringsnotitie en verkoop niet mogelijk blijkt. De gebruiker moet hiervan een bewijs overleggen. Als verkoop wel kan dan is de keuze voor de gebruiker: of kopen of terugbrengen in de oorspronkelijke toestand voordat het in gebruik werd genomen. Structuurgroen (dat hoort bij de wijk of de buurt) is hiervan uitgesloten en wordt niet verhuurd of verkocht.

Uitzonderingen en nadere regels voor de verhuur van stukjes openbaar groen zijn te vinden in de uitvoeringsnotitie en procesbeschrijving "Afhandelen verzoek verhuur snippergroen in Berkelland, 2008".

Prijs

De huurprijs van snippergroen is vastgesteld op EUR 3,20 per m2 per jaar.

Vragen?

Voor vragen kunt u bellen met de afdeling Beheer en Onderhoud, de heer J. Diks, telefoon 0545-250 554.

Gemeente Berkelland

Postadres
Postbus 200
7270 HA RCULO Bezoekadres
Marktstraat 1 1
7271 X BORCULO Telefoon
0545-250 250 Fax
0545-250 244 E-mail
info@gemeenteberkelland.nl Website
www.gemeenteberkelland.nl

Nedstat - Sitestat