Nederlander langer in cel door tijdsgebrek Marechaussee


DEN HAAG, 20080903 -- Het was allemaal al rond. Na bijna 6 jaar detentie in de Bangkwang te Thailand, ook wel het Bangkok Hilton genoemd, was het einde nabij. Alles was gereed om Hans Zegers naar Nederland volgens het WOTS verdrag terug te laten keren. Vandaag 2 september 2008 kreeg www.gevangeninthailand.nl het bericht dat Hans voorlopig niet naar Nederland kan terugkeren. De reden is dat de Marechaussee eenvoudig geen tijd heeft om hem op te halen. Door de Ambassade in Bangkok is Hans medegedeeld dat zij pas over 5 maanden tijd hebben, dus vanaf half januari 2009.

Het was allemaal al rond. Na bijna 6 jaar detentie in de Bangkwang te Thailand, ook wel het Bangkok Hilton genoemd, was het einde nabij. Alles was gereed om Hans Zegers naar Nederland volgens het WOTS verdrag terug te laten keren. Vandaag 2 september 2008 kreeg www.gevangeninthailand.nl het bericht dat Hans voorlopig niet naar Nederland kan terugkeren. De reden is dat de Marechaussee eenvoudig geen tijd heeft om hem op te halen. Door de Ambassade in Bangkok is Hans medegedeeld dat zij pas over 5 maanden tijd hebben, dus vanaf half januari 2009. Dit betekend dat Hans nogmaals 5 lange maanden moet wachten, terwijl dat alleen te wijten is aan gebrek van personeel. Tijdens de Kamervragen van dhr van Baalen (VVD) heeft Justitie nog gesteld, dat als alles rond zou zijn, de minister van Justitie terstond de betrokken officier van justitie in Nederland zou verzoeken de feitelijke overbrenging zo spoedig mogelijk te laten regelen. Dit blijkt dus nu 5 lange maanden te gaan worden Gevangen in Thailand kan zich voorstellen dat er enige voorbereidingstijd nodig is om een gedetineerde van plaats a naar plaats b over te brengen maar vind zolang onacceptabel, zeker gezien de omstandigheden in de Bangkwang.

Hans hoeft volgens het verdrag wat is afgesloten met Thailand maar 4 jaar te verblijven in de meest extreme gevangenis ter wereld. Inmiddels zijn er bijna 6 jaar verstreken en zit hij volgens het verdrag al bijna 2 jaar langer in de Bangkwang. Ondanks het extra lange wachten heeft Hans zich altijd positief opgesteld en was hij altijd zeer dankbaar voor iedere hulp die werd geboden.

Gevangen in Thailand vraagt daarom namens Hans en de familie extra aandacht om alsnog alle middelen die nodig zijn in werking te stellen om hem binnen een maand te laten overbrengen naar Nederland.

http://www.GevangenInThailand.nl





ingezonden persbericht