Ingezonden persbericht


TNT Persbericht

TNT blijft leider in Dow Jones Sustainability Index

TNT opnieuw bovenaan in de Industrial Goods and Services supersector

Amsterdam, 4 september 2008 - TNT handhaaft zijn leiderschap in de Industrial Transportation sector en de supersector Industrial Goods and Services van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft TNT het hoogste gescoord van alle bedrijven in de DJSI. Dit zijn de conclusies uit een rapport dat vandaag in Zürich is gepresenteerd door SAM, het onderzoeksbureau dat de duurzaamheidsrapportage en -prestaties van meer dan 1.100 bedrijven heeft beoordeeld. TNT scoorde 92% uit 100 en haalde daarnaast ook nog eens de hoogste score in elk van de drie dimensies -Economisch, Milieu, and Sociaal- waaruit de Index is opgebouwd.

TNT scoorde een maximale 100% op de volgende gebieden: Customer Relationship Management, Fuel Efficiency, Codes of Conduct/Compliance en Risk and Crisis Management.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT Peter Bakker: "We zijn erg blij dat we onze leiderschapspositie in de Dow Jones Sustainability Index hebben vastgehouden. De constantheid van ons resultaat onderstreept de vastberadenheid van TNT om goed te presteren op economisch, milieu-, en sociaal gebied. Ik dank alle medewerkers van TNT voor deze buitengewone prestatie."


- EINDE -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.