Gemeente Halderberge


Religieus erfgoed in Halderberge nog springlevend

2008 is landelijk gekozen tot Jaar van het Religieus Erfgoed. In alle provincies vinden verrassende activiteiten en evenementen plaats en ook in Noord-Brabant wordt uitgebreid stilgestaan bij dit thema. In Halderberge heeft een aantal instellingen en organisaties besloten dit initiatief, in samenwerking met de gemeente, te ondersteunen door het zichtbaar maken en onder de aandacht brengen van het bij hen in beheer zijnde erfgoed.

Op 4 september 2008 wordt tijdens een bijeenkomst in de kapel van Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8 te Hoeven, een speciaal hiervoor opgestelde brochure gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt door wethouder J.F.M. van Hoek overhandigd aan de heer drs. H. Maas, directeur van het Monumentenhuis Brabant. Voor alle inwoners van Halderberge wordt de brochure in de week van 8 september huis-aan-huis verspreid. De brochure bevat een selectie van monumenten, beelden en andere rijkdommen binnen de grenzen van Halderberge.

Daarnaast zijn er bij de instellingen en organisaties allerlei activiteiten die zich concentreren in het weekeind van 25 en 26 oktober 2008. In de regio Markiezaat van de provincie Noord-Brabant wordt dan namelijk uitgebreid stilgestaan bij het Jaar van het Religieus Erfgoed en zijn diverse monumenten en instellingen toegankelijk voor publiek.

Klik hier om het (voorlopige) programma voor het weekeind van 25 en 26 oktober 2008 in Halderberge in te zien.
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 02/09/2008