Politie IJsselland

Diefstal na insluiping

Deventer , 04-09-2008

Op woensdag 3 september 2008, heeft er een insluiping plaatsgevonden bij een woning aan de Twijgstraat. Een onbekende vrouw belde rond 12.50 uur aan bij een woning van een oudere vrouw. Nadat zij had opengedaan, liep de vrouw ongevraagd naar binnen. Dit tegen de wil van de bewoonster. De onbekende vrouw deed het verhaal dat ze ook zo graag een soortgelijk huis wilde en het graag van binnen wilde bekijken. Ondanks aandringen van de bewoonster, wilde de vrouw de woning niet verlaten. De voordeur, die kennelijk open was blijven staan, bood de mogelijkheid aan een tweede verdachte om ook de woning te betreden. De onbekende vrouw sprak namelijk tijdens haar aanwezigheid in de woning met iemand anders in een buitenlandse taal. Na lang aandringen verliet de vrouw uiteindelijk de woning. Bij controle bleek, dat de slaapkamer volledig overhoop was gehaald en dat geld en sierraden waren weggenomen.

Signalement van de vermoedelijke verdachten:

1e verdachte, getinte huidskleur, stevig postuur, lengte 1.70 m., donkerblond haar in een paardenstaart, gekleed in een lange spijkerrok met daarop een zwart vest, 40 a 45 jaar.

2e verdachte, circa 40 jaar, kroeshaar, rossig van kleur in een staart, gekleed in een blauwe rok van spijkerstof.

Getuigen die wat gezien hebben rond het tijdstip van de insluiping in de omgeving van de Twijgstraat of op basis van het signalement weten om wie het gaat wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Deventer via 09008844. Daarnaast wordt een ieder aangeraden geen onbekenden in de woning toe te laten. Een kierstandhouder op de voordeur blokkeert het ongewild volledig openen van de toegangsdeur en is daarmee een uitstekend preventiemiddel dat op een eenvoudige wijze is aan te brengen.