Gemeente Amersfoort

Bewoners Kruiskamp Amersfoort kiezen besteding 60.000 euro veiligheid

De bewoners van de wijk Kruiskamp in Amersfoort krijgen 60.000 euro te besteden voor veiligheid. Wethouder Jelle Hekman van Amersfoort Vernieuwt bezoekt morgen de wijk om bewoners hierop attent te maken. Hij doet dat door de eerste flyer over dit beschikbare budget uit te reiken aan betrokken wijkbewoners.

Kruiskamp is een van de veertig wijken in Nederland die door minister Vogelaar aangewezen is als aandachtswijk. De minister heeft daarom dit jaar maar liefst 60.000 euro beschikbaar gesteld voor bewonersinitiatieven in Kruiskamp. Omdat bewoners hebben aangegeven het thema veiligheid erg belangrijk te vinden, zal het geld hiervoor worden ingezet. Aan de bewoners van Kruiskamp wordt nu gevraagd om met ideeën te komen.

Het geld kan bijvoorbeeld besteed worden aan extra verlichting in de wijk, maar ook aan een zelfverdedigingcursus voor bewoners of een schoonmaakactie. Een werkgroep bestaande uit een aantal bewoners, opbouwwerk en de gemeente gaat de ideeën bekijken en beoordelen aan de hand van een aantal criteria. Een van die criteria is dat het idee voor meerdere wijkbewoners voordeel op moet leveren en op korte termijn uitvoerbaar moet zijn. Met de flyer worden bewoners in de wijk opgeroepen om mee te denken.