Gemeente Teylingen

gezocht: 2.000 euro voor het winnende project!

Projecten voor de Kindergemeenteraad gezocht: 2.000 euro voor het winnende project!

04 september 2008

PERSBERICHT 4 september 2008 - Verenigingen en inwoners opgelet! De gemeente Teylingen zoekt projecten voor de Kindergemeenteraad. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 29 september melden bij de gemeente. Het hoeft dan nog geen uitgewerkt project te zijn, een goed idee is op dat moment voldoende.

Spelregels

* Het project komt ten goede aan de lokale maatschappij. Het project hoeft overigens niet gericht te zijn op kinderen.
* Het project kost maximaal 2.000 euro, minder mag dus ook, dan kunnen meerdere projecten winnen.

* Het is een afgerond geheel. Bijvoorbeeld: niet 2.000 euro als bijdrage aan de bouw van een nieuwe gymzaal, maar wel 2.000 euro voor de aanschaf van een bankje dat in de gymzaal komt te staan. Een project kan ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit.
* De winnaar van het project zorgt zelf voor de uitvoering vóór september 2009.

* Meld het idee voor een project vóór 29 september bij de gemeente.

Voorbeelden van projecten

Vorig jaar besloot de Kindergemeenteraad de 2.000 euro te verdelen over twee projecten. Psychogeriatrisch centrum Mariënhaven kreeg 600 euro voor nieuwe zangbundels, deze zijn tijdens een feestelijke zangmiddag met de kinderen in gebruik genomen. De Kinderboerderij in Voorhout ontving 1.400 euro voor nieuwe hokken met een afdakje.

Foto Kinderraad 2007

Deelnemen is belangrijker dan winnen

Vorig jaar werd er een project ingediend door de schooltuinen in Sassenheim. Zij wilden microscopen en een bijenkast aanschaffen voor educatieve doeleinden. In de kindergemeenteraad werd door de indiener een vurig betoog gehouden. Ondanks dat de kindergemeenteraad uiteindelijk besloot geen geld te geven aan het project, leverde het toch heel veel aandacht en nieuw enthousiasme op.

Wat is de kindergemeenteraad?

De gemeente wil kinderen laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Zij gaan met elkaar in debat in de echte raadzaal. Raadsleden van de gemeente Teylingen zijn daarbij hun coach. De kindergemeenteraad beslist uiteindelijk over echte projecten, waarvan er één ook uitgevoerd mag worden. Kinderen leren op die manier dat niet alles kan; zij zullen samen een keuze moeten maken.

Interesse?

Ideeën voor projecten kan men e-mailen naar
kindergemeenteraad@teylingen.nl of per post sturen naar:

De Kindergemeenteraad Teylingen

T.a.v. de griffie

Antwoordnummer 13019

2215 ZJ Voorhout

(een postzegel plakken is niet nodig)

De gemeente neemt vervolgens contact met u op.

Wilt u eerst meer weten? Neemt u dan contact op met Klaas Overbeek via telefoonnummer 0252-783 592 of via e-mail
kindergemeenteraad@teylingen.nl.

Adres & openingstijden