RTL Group

Nieuw dansprogramma 'So you think you can dance' bij RTL 5

Nieuw dansprogramma 'So you think you can dance' bij RTL 5

In diverse landen is So You Think You Can Dance al een regelrechte tv-hit en op donderdag 4 september bereikt deze danssensatie ook ons land. Vanaf deze dag is de Nederlandse versie, gepresenteerd door zangeres EliZe, elke week prime time te zien bij RTL 5. In deze zinderende show, naar officieel format van Idols-bedenker Simon Fuller, gaat RTL 5 op zoek naar het meest unieke en grootste danstalent van Nederland: een mannelijke of vrouwelijke danser die elke dansstijl, variërend van modern, jazz, hiphop, klassiek, latin/ballroom en old/new-school, op overtuigende wijze neer kan zetten.

Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 5: De grote kracht van het merk So You Think You Can Dance werd ons meteen duidelijk toen we honderden aanmeldingen binnenkregen op basis van enkele oproepen. Inmiddels zijn de audities volop bezig. Ook ruwe, ongepolijste dansers, Breakers, Poppers en Lockers ik had er nog nooit van gehoord doen mee. Kortom jongens en meisjes van de straat die fantastisch kunnen dansen. En daarom alleen al is So You Think You Can Dance een perfect programma voor RTL 5; jong, een tikkie rauw en helemaal van nu.

De jury, bestaande uit Dan Karaty, Euvgenia Parakhina, Jaakko Toivonen en Eszteca Noya, volgt de kandidaten met hun uiterst kritische blik, gevolgd door een vakkundig oordeel. De deelnemers geven alles en richten zich met hun plek in de spotlights op hun ultieme doel: het winnen van deze pittige afvalrace en daarmee die felbegeerde prijs. De beste danser of danseres gaat namelijk naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland én een geldbedrag van 20.000 euro als zakgeld.

Een verpletterende indruk op de jury maken is in de eerste fase van So You Think You Can Dance van groot belang voor de deelnemers, want dat is de enige manier om door de auditierondes heen te komen. Tijdens deze rondes wordt echt talent met indrukwekkende moves gescheiden van wannabes met soms hilarische dansbewegingen. Als de jury overtuigd is van de capaciteiten van de dames en heren gaan ze door naar een intensief bootcamp waar ze stuk voor stuk gedrild worden door top-choreografen. Uiteindelijk gaan de zestien allerbeste dansers door naar de live studiofinales, waar ze gekoppeld worden aan een partner en wekelijks een andere dansstijl toebedeeld krijgen.

Aan So You Think You Can Dance werken gevestigde namen uit de danswereld mee. Zo heeft jurylid Dan Karaty als choreograaf onder andere met Britney Spears en Kylie Minoque gewerkt en was hij in de Amerikaanse versie van So You Think You Can Dance te zien als jurylid en choreograaf. Euvgenia Parakhina is maar liefst achtvoudig Nederlands Kampioen Classic-Showdance en met name bekend in Nederland door het RTL 4-programma Dancing With The Stars. Jaakko Toivonen is afkomstig uit Finland maar heeft de Nederlandse nationaliteit. In 1995 kwam hij naar Nederland voor de studie Moderne Dans, waarna hij zich specialiseerde tot choreograaf.

Eszteca Noya begon in 1983 letterlijk op straat met dansen. Begin jaren 90 werd hij beroepsdanser en danste mee in de Spice Girls Worldtour van 1998. Hij was betrokken bij shows van Missy Elliot en bij videoclips van bekende Nederlandse djs zoals DJ Jean. Eszteca heeft een streetdance-school in Amsterdam en is internationaal choreograaf. Naast de jury verlenen diverse andere nationale en internationale choreografen hun medewerking aan het programma.

Uitzending: elke donderdag vanaf 4 september tussen 20.30 en 21.45 uur, RTL 5. Herhaling: elke zondag vanaf 7 september tussen 22.30 en 23.45 uur, RTL 5.

Website: www.soyouthinkyoucandance.nl

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos van presentatrice EliZe en de juryleden zijn op te vragen bij de afdeling Mediadocumentatie, via tel: 035-67188553 of mediadocumentatie@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.

Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.