Gemeente Sittard-Geleen


103_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Gemeente en Orbis Medisch en Zorgconcern testen veiligheid Orbis Medical Park

Sittard-Geleen, 2 september 2008 - Eind 2008 zal het nieuwe Orbis Medical Park (OMP) volop in bedrijf zijn. Orbis Medisch en Zorgconcern en de gemeente Sittard-Geleen hechten veel waarde aan de veiligheid van iedereen die in en rond OMP verblijft, zowel patiënten, bezoekers als personeel. Om de veiligheid in en om het gebouw te testen houden Orbis en de gemeente op 4 september aanstaande een gezamenlijke rampoefening op OMP

Met de oefening wordt getest of er een goede afstemming is tussen het bedrijfsnoodplan / calamiteitenplan van het Orbis Medical Park en het aanvalsplan van de overheid. Er wordt getest hoe de samenwerking tussen de gemeente, brandweer en Orbis verloopt en of iedereen weet waar zijn taken liggen in geval van een rampsituatie. Daarnaast worden de procedures, zoals deze in plannen voor het nieuwe ziekenhuis staan, geoefend.

De omwonenden van het nieuwe ziekenhuis zijn per brief geïnformeerd over de oefening en de aanwezigheid van hulpdiensten in de omgeving van het ziekenhuis.


---




Gemeente Sittard-Geleen