Galerie PROJECT2.0 toont met "Wax-Art" ware ziel van Cathalijn Wouters


Van 4 september t/m 5 oktober is op het Noordeinde te Den Haag de nieuwe expositie `Beyond Reality' van Cathalijn Wouters te zien

DEN HAAG, 20080807 -- De nieuwe Galerie PROJECT 2.0 die net haar officiële opening achter de rug heeft geeft hiermee het startsein voor een ambitieus en spannend najaarsprogramma van 2008. PROJECT 2.0 is voortgekomen uit het naastgelegen DEGALERIE DENHAAG. PROJECT 2.0 probeert de gevorderde liefhebber naar nieuwe paden te begeleiden in zijn of haar persoonlijke ontdekkingstocht in de kunst. Met een nog sterkere nadruk op kwaliteit en tijdloosheid, maar zonder in te leveren op de openheid, het lef en de levenslust die DEGALERIE kenmerkt. Met het werk van Cathalijn Wouters wordt een krachtige eerste stap gezet om de ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken.

Het werk van Cathalijn thematiseert zich nog het beste als `de mens in al zijn beweging'. In haar werk staat de ontdekking van de mens centraal, al was het voor de eerste maal dat ze de menselijke anatomie aanschouwde. Weergegeven door krachtige houtskoollijnen met af en toe zacht gekleurde olieverf en kwetsbaar beschermd door een diffuse laag van dimensie versterkende wax. Soms nog een verhullend detail die als laatste laag wordt aangebracht op de wax en het dimensionale effect nog meer versterkt. Het eindresultaat; een tot in de detail afgewerkt houten paneel waarop een figuratief maar ook abstract raadsel je steeds weer in verwondering brengt.
Tijdens de officiële opening op donderavond 4 september om 20.00 uur zal ook Cathalijns eerste boek worden gepresenteerd. Het boek met de gelijknamige titel `Beyond Reality' geeft een uitgebreid overzicht van het werk van Cathalijn Wouters gecombineerd met tekeningen en aantekeningen uit het atelier.
De expositie `Beyond Reality' en het gelijknamige eerste boek van Cathalijn Wouters zijn te zien van 4 september t/m 5 oktober 2008 in Galerie PROJECT 2.0 op het Noordeinde 57 te Den Haag.
www.project20.nl en www.beyondreality2008.nl





Ingezonden persbericht