Persuitnodiging Primeur in Leiden: bus op zuiver biogas

01/09/2008 12:18

De Schepper Campagnes

PERSUITNODIGING

PRIMEUR IN LEIDEN: BUS OP ZUIVER BIOGAS

WETHOUDER VERKEER EN MILIEU RIJDT EERSTE RIT

OP VRIJDAG 5 SEPTEMBER 2008

Amsterdam, 1 september 2008

Op vrijdag 5 september doopt wethouder Verkeer en Milieu van Leiden, de heer John Steegh, de eerste personenbus op zuiver biogas: de Groengasbus. Op en rondom het stadhuis maakt Leiden op initiatief van Groen Vervoer BV, Stichting Stadsparkeerplan Leiden en Stichting DOEN op een feestelijke manier kennis met deze bijzondere bus.

De Groengasbus is de eerste bus in Nederland die op 100% zuiver biogas rijdt. Door de inzet van groengas, dat gewonnen wordt uit afvalgas van de rioolzuivering, wordt tegen lage kosten een concrete bijdrage geleverd aan de oplossing van het klimaatprobleem. Vanaf vijf september maakt de Groengasbus vast onderdeel uit van de tien bussen die in dienst van Stadsparkeerplan Leiden bezoekers gratis van en naar het centrum vervoert. De Groengasbus wordt geleverd door Groen Vervoer BV, bekend van de 'groene taxi', de milieuvriendelijke taxidienst in en rondom Leiden.

Bij deze nodigen we u uit om op vrijdag 5 september a.s. in het Stadhuis in Leiden het onderstaande programma bij te wonen:

10.45 uur Ontvangst in de hal van het Stadhuis in Leiden, met koffie en thee;

11.00 uur Welkomstwoord door Nina Tellegen, directeur Stichting DOEN;

11.05 uur Uiteenzetting Key Poll, directeur Groen Vervoer BV over de werking van de Groengasbus;

11.20 uur Doop Groengasbus op het Stadhuisplein door wethouder John Steegh, die vervolgens als gastchauffeur de eerste rit van de bus verzorgt.

Wij hopen u op vrijdag 5 september a.s. te mogen verwelkomen en verzoeken u vriendelijk u aan te melden met het bijgevoegde antwoordformulier.