Deltion College


Cursisten Educatie lezen voor uit eigen werk

Op vrijdag 5 september 2008 van 16.30 â 17.30 uur presenteren cursisten Educatie (laaggeletterden) eigen dagboekverhalen in de bibliotheek van Kampen. Voorafgaand aan de week van de alfabetisering is door Deltion (afdeling Educatie) een boekje uitgebracht met daarin de persoonlijke verhalen van de cursisten van de cursus Taal en Rekenen. Zij beschrijven een speciale of gewone dag uit hun leven. Een uniek project omdat de cursisten nog maar kort plezier hebben in het schrijven en lezen.

Achtergrond
De aanleiding voor de uitgave was een bezoek van schrijfster Marjan Berk aan Kampen tijdens de taalweek. Zij vertelde daar over haar boek âeen goede trucâ dat gaat over een jongetje die door het schrijven van een dagboek veel dingen gedaan krijgt. Marjan heeft de cursisten uitgedaagd om zelf ook een dagboek te gaan schrijven met als resultaat het boek met dagboekverhalen.

Convenant
Tevens grijpt het Deltion College samen met Gemeente Kampen, Rotary Kampen en de Openbare Bibliotheek deze mooie gelegenheid aan om het aanvalsplan laaggeletterdheid te presenteren én de partijen maken hun vruchtbare samenwerking officieel door het tekenen van een convenant.

Het aanvalsplan begint inmiddels vruchten af te werpen â de dagboekverhalen zijn daar een goed voorbeeld van â. Het afgelopen jaar is het aantal cursisten aan de cursussen van het Deltion College toegenomen en ook bij werkgevers is meer aandacht voor het probleem gekomen.