Nieuwe Traiteursopleiding van start bij ROC van Amsterdam

02/09/2008 15:07

ROC van Amsterdam

Joop Braakhekke opent nieuwe opleiding

Op vrijdag 5 september geeft Joop Braakhekke op een Amsterdamse rondvaartboot, samen met studenten van de Hotelschool, het startsein voor de nieuwe opleiding traiteur van het ROC van Amsterdam.

De kersverse studenten zullen aan boord culinaire hoogstandjes presenteren en bereiden. De kick off op de rondvaartboot symboliseert het 'mobiele' karakter van deze traiteursopleiding van de Amsterdamse Hotelschool, aangezien catering ook op locatie kan plaatsvinden.

Een eerste groep van cursisten wordt door de Hotelschool opgeleid voor het ambachtelijke beroep van traiteur. De veranderende eetcultuur is een van de uitgangspunten van het lesprogramma. Het ROC van Amsterdam werkt nauw samen met het bedrijfsleven om een actuele invulling te geven aan het lesprogramma. Het dagprogramma wordt afgesloten met een rondleiding en een workshop voor de studenten bij het stage-biedende traiteursbedrijf 'Foodware' aan de Looiersgracht 12.

De groep studenten wordt de komende twee jaar getraind op de beroepsvaardigheden van traiteur én kok. Het zwaartepunt van de opleiding ligt echter op het traiteursvak. Aan de orde komen onder meer nieuwe eettrends, vak- en drankenkennis naast bijvoorbeeld sociale vaardigheden.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is het meest innovatieve ROC van Nederland met vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen meer dan 37.000 studenten deel van 13 jaar en ouder. De opleidingen worden verzorgd door bijna vierduizend medewerkers. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot webdesigner en grimeur.





http://www.rocva.nl

http://www.rocva.nl