Gemeente Coevorden

Plaatsing nieuwe brug naar De Pampert in centrum Coevorden

Aanstaande vrijdag 5 september wordt de nieuwe fiets- en voetgangersbrug tussen de Oosterstraat en sportpark De Pampert geplaatst. Hiermee ontstaat een nieuwe verbinding tussen het centrum van de stad en het sportpark. De parkeergelegenheid bij De Pampert komt door de aanleg van de brug op loopafstand van het centrum te liggen. Eind september wordt de brug in gebruik genomen.

De uitvoering van het Masterplan voor het centrum van Coevorden is in volle gang. De nieuwe brug tussen de Oosterstraat en De Pampert is de tweede die dit jaar aangelegd is in het centrum van de stad. In april werd de fiets- en voetgangersbrug over de Haven in de binnenstad geplaatst. Beide bruggen zijn ontworpen door een medewerker van bureau Khandekar en passen goed bij het historische karakter van de stad. De bruggen zijn echter niet identiek; de brug naar de Pampert ligt in een scheepvaartroute en is daarom elektrisch bedienbaar en heeft een grotere doorvaarbreedte.

Stremming

De brug is gemaakt door de firma Rusthoven in Groningen en wordt vrijdag in delen vervoerd naar Coevorden. Vrijdag worden de stalen onderdelen geplaatst op de betonnen landhoofden en pijlers die inmiddels gereed zijn. Zaterdag wordt het werk afgerond. Voor de plaatsing van de brug is een scheepvaartstremming afgekondigd. De parkeerplaats bij de Pampert is vrijdag en zaterdag deels afgesloten in verband met de plaatsing van de kraan.

De nieuwe brug blijft tot eind september open staan. In de komende weken wordt het straatwerk aangelegd. Zodra dat gereed is, kunnen fietsers en voetgangers van de brug gebruik maken en wordt de brug bediend voor de scheepvaart.

Bogas

Ook in de het Bogas-gebied worden in de komende tijd nog twee bruggen aangelegd. Over de twee binnenhavens aan weerszijden van de Bentheimerstraat komen vaste bruggen die de verbinding leggen tussen de Melkkade en de Spoorsingel. Deze bruggen zijn net als de Pampertbrug, fiets- en voetgangersbruggen.