Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Huldiging Olympische Zeilsters op Alkmaarse kaasmarkt

Alkmaar, 3 september 2008

De zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, winnaressen van de zilveren medaille in de 470-klasse tijdens de Olympische Spelen in Beijing, worden op vrijdag 5 september in Alkmaar gehuldigd tijdens de laatste kaasmarkt van het seizoen.

Rode lijn

Het zeilteam Berkhout / De Koning - drievoudig wereldkampioen - won tijdens de Olympische Spelen in Beijing de zilveren medaille in de 470-klasse. In een spannende strijd met onder meer de teams van Australië en Brazilië stelden de dames voor Nederland het zilver veilig. Het zeilteam wordt vrijdagochtend op feestelijke wijze ingehaald op het Waagplein door het Alkmaarse kaasdragersgilde om daarna te worden gehuldigd tijdens de laatste kaasmarkt van het seizoen.

Aan het einde van de kaasmarkt verzorgen de dames samen met burgemeester Piet Bruinooge de prijsuitreiking van de Kaasspelen, georganiseerd door studentenvereniging OMNIVAS in het kader van Alkmaar Studentenstad. De hoofdprijs bestaat uit een jaar lang gratis huur van een studentenwoning in een hofje in de binnenstad van Alkmaar.

Programma

* 10.00 uur
De dames zijn aanwezig in café Jong Belegen aan de voet van het Waaggebouw en daar beschikbaar voor interviews
* 11.10 uur
De dames worden `onder tromgeroffel' door de kaasdragers op hun berries naar het Waagplein gedragen.

* 11.15 uur
Huldiging op het Waagplein waarbij Lobke en Marcelien worden toegesproken door de burgemeester van Alkmaar, de heer Piet Bruinooge en door de directeur van CONO Kaasmakers, de heer Eric Hulst, sponsor van zeilploeg.

* 12.30 uur
Prijsuitreiking van de Kaasspelen van de studenten van Hogeschool Inholland door burgemeester Bruinooge samen met Marcelien en Lobke

Wereldkampioenen
In het kaasmarktseizoen 2007 waren Berkhout en De Koning ook al gast op Alkmaarse kaasmarkt. Zij luidden toen op 20 juli de bel van de kaasmarkt, nadat zij wereldkampioen waren geworden in het Portugese Cascaïs.

3 september 2008