Gemeente Roermond

Peter Heijnen 30 jaar raadslid in Roermond

Raadslid Peter Heijnen Op 5 september 2008 is het precies 30 jaar geleden dat de heer Peter Heijnen is toegetreden tot de gemeenteraad van Roermond. Vanaf 1978 is de heer Heijnen onafgebroken raadslid voor de gemeente Roermond. Het is uniek in de geschiedenis van Roermond dat een raadslid een 30-jarig jubileum viert.

Peter Heijnen is destijds geïnstalleerd als raadslid voor de partij Katholiek Roermond, hij was toen 28 jaar. Sindsdien is de heer Peter Heijnen iedere vier jaar herkozen voor het CDA. Vanaf 2007 is Peter Heijnen raadslid en fractievoorzitter van de politieke groepering Burgerbelangen Roermond. De waardering voor de inzet Peter Heijnen als langstzittende raadslid, spreekt alleen al uit het feit dat hij steeds opnieuw met een groot aantal stemmen is herkozen als raadslid.

Naast het lidmaatschap van de raad is hij 42 jaar werkzaam bij Staatsbosbeheer.
Als een echte volksvertegenwoordiger heeft hij daarnaast nog een aantal nevenfuncties zoals: kaderlid bij de vakorganisatie CNV Publieke Zaak, secretaris Stichting Speeltuinen Roermond, lid Comité Folkloristische Kienjerfeeste Remunj, secretaris-penningmeester Comité Stadsprocessie, secretaris werkgroep bloementapijt Kapel in t Zand en lid van de Provinciale Partij Nieuw Limburg. Als mens staat hij altijd midden tussen het volk en weet hij wat er leeft en speelt in de stad.

Door persoonlijke omstandigheden verblijft de heer Peter Heijnen momenteel in het revalidatiecentrum te Hoensbroek. De felicitaties en het dankwoord voor de vele jaren werk ten dienste van de Stad Roermond zullen Peter Heijnen persoonlijk worden aangeboden. Een delegatie van de raad en college zal namens de stad Roermond en haar inwoners Peter Heijnen bezoeken en stilstaan bij dit zeer unieke jubileum.
Publicatiedatum: 03-09-2008 Bijgewerkt: 03-09-2008