Gemeente De Bilt


Nieuwe kunstgrasvelden en kleedlokalen FC De Bilt

De gemeente De Bilt heeft twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd bij voetbalvereniging FC De Bilt. Daarnaast heeft de gemeente een natuurgrasveld van de club op het sportpark Weltevreden gerenoveerd.

Bovendien heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld voor de bouw van vier nieuwe kleedlokalen.

FC De Bilt beschikt daarmee over vijf natuurgrasvelden, twee kunstgrasvelden en zestien kleedlokalen. De ruim 1.200 voetballers van FC De Bilt kunnen de komende jaren goed uit de voeten. Met de komst van de nieuwe kunstgrasvelden is er voldoende speelruimte. Hierdoor blijft de kwaliteit van alle velden gedurende het gehele seizoen goed.

De voorzieningen maken onderdeel uit van een fors investeringsprogramma van de gemeente De Bilt om de achterstanden in de buitensportaccommodaties weg te werken. Totaal trekt de gemeente hiervoor een bedrag van ruim 2,3 miljoen euro uit.

Op vrijdag 5 september aanstaande worden de nieuwe velden en de kleedaccommodatie officieel in gebruikgenomen. De heer Mittendorff, wethouder sport van de gemeente De Bilt en de heer C. van Dijk, voormalig voorzitter van FC De Bilt geven om 19.00 uur het startsein.

Bilthoven, 3 september 2008