Gemeente Hilversum

Herinrichting Den Uylplein e.o. ligt op schema

publicatiedatum: donderdag 4 september 2008

Aanstaande vrijdag 5 september gaat de herinrichting van het Den Uylplein en de wegen ernaartoe z'n volgende fase in. Aan het eind van de middag wordt het dan voor het eerst sinds ruim twee maanden weer mogelijk om via het Den Uylplein en de Larenseweg uit te rijden naar Laren en de A1. Dat kan voorlopig alleen nog vanaf de kant van de Kamerlingh Onnesweg. Vandaar kunnen automobilisten bij het Den Uylplein zowel rechtsaf naar Laren als linksaf de Larenseweg op richting centrum. Rechtdoor de Johannes Geradtsweg op wordt niet toegestaan.
Buslijn 108 richting Laren rijdt vanaf vrijdagavond weer zijn normale route langs de halte op de Kamerlingh Onnesweg vlak voor de Radiostraat. De tijdelijke bussluis met slagboom aan het eind van de Orionlaan wordt opgeheven.

Stad in verandert er niets. Net als in de afgelopen weken krijgt autoverkeer vanaf Laren bij het Den Uylplein de keus: rechtdoor over de Larenseweg naar de rotonde Jan van der Heijdenstraat of rechtsaf de Johannes Geradtsweg op met tot het eind van de maand nog de omleidingsroute door de wijk Noord over de Floris Vosstraat, de Berlagelaan en de Snelliuslaan.

Omleiding stad uit
Op de Jan van der Heijdenstraat wordt voor autoverkeer vanaf de Ring Noord richting Laren een omleidingsroute aangegeven over de Eemnesserweg en de Kamerlingh Onnesweg.
De omleidingsroutes naar de A1 over Bussum en Anna's Hoeve blijven bestaan.