Erasmus Universiteit Rotterdam

ESAA congres

Datum
Van: 05 september 2008 13:30
Tot: 05 september 2008 17:00

---

Locatie:
Woudestein, Erasmus Expo & Congres centrum, Zaal M2-03

Is de commissaris de zwakste schakel in corporate governance?

"De commissaris: de zwakste schakel in corporate governance?" is het thema voor de openingsbijeenkomst van het collegejaar 2008-2009 van de Erasmus School of Accounting & Assurance. Het symposium vindt plaats op vrijdag 5 september 2008 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het symposium gaat over de toegenomen verantwoordelijkheden van de commissaris. Hoe verandert dit de relatie met accountants, auditors en controllers? Kan de commissaris zijn rol naar behoren vervullen, of zijn daarvoor nog niet alle voorwaarden vervuld?

Prof. Dr. S.J. Maijoor (Autoriteit Financiele Markten) geeft zijn visie op de ontwikkelingen in corporate governance. Prof. Dr. J.A. van Manen (PwC) gaat in op de relatie tussen de Raad van Commissarissen en de externe accountant tijdens een crisissituatie. Prof. Dr. M.N. Hoogendoorn RA bespreekt casuistiek met betrekking tot goed bestuur zoals deze bij de Ondernemingskamer aan de orde komen. Ook relatie tussen CFO en de commissaris (mr. Drs. C.M.J.van Rijn, CFO Nutreco) en de relatie tussen private equity en de comissaris (drs H.P.M. Stolker, kernteamlid Programma voor Commissarissen en Toezichthouders ESAA) komen aan de orde. De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie onder leiding van prof. J.C.A. Gortemaker RA, directeur ESAA.

ESAA verzorgt post-initiele opleidingen op het gebied van Accounting en Assurance, en kortdurende opleidingen, zoals het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders. Voor dit seminar worden studenten, alumni en docenten en andere relaties van de postinitiële masteropleidingen RO, RE, RA en RC uitgenodigd, en (oud)deelnemers aan het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders en Corporate Social Responsibility.