Gemeente Halderberge


Diverse jumelage-uitwisselingen tijdens cultuurmaand Halderberge (3 september 2008)

Vrijdag 5 september aanstaande bezoekt de gemeente Putte (België) met haar personeel het gemeentehuis en diverse musea in Halderberge.

Dezelfde dag arriveren twee kunstenaressen, Arleta Eiben (schilderijen) en Ela Martin (schilderijen), uit de gemeente Szamotuly (Polen) in Halderberge. Zij blijven een week in Halderberge. Het contact met deze kunstenaressen is gelegd door Annelies van Tetering van galerie Ceramics and Glaze uit Hoeven. Zij heeft in mei dit jaar deelgenomen aan een internationale bijeenkomst voor kunstenaars in Szamotuly. Arleta Eiben en Ela Martin zullen zondag 7 september aanstaande dan ook aanwezig zijn bij de opening van de expositie om 14.00 uur in voornoemde galerie aan de Heul 7/A in Hoeven. Vervolgens zijn hun werken in deze galerie te bezichtigen tot begin november dit jaar.

Hiernaast werkt ook Centrum voor de Kunsten Amadeus mee aan de uitwisseling. Beide Poolse kunstenaressen zijn aanwezig op de Amadeus doe-dag op zaterdag 6 september, schilderen een gehele dag in een ruimte van Amadeus en gaan op stap met de Halderbergse kunstenaressen Annelies van Tetering en Carina de Rooij van atelier De Rooij uit Oud Gastel om kunst binnen en buiten onze gemeente te bezichtigen. Hiernaast is er uiteraard ook tijd om ook wat toeristische uitjes te maken.

Op zaterdagmiddag 6 september organiseert de Gastelse Fanfare samen met de fanfare Trouw in Deugd uit Putte van 14.00 tot 16.30 uur een gezamenlijk concert in de kiosk op de Markt in Oud Gastel.

Op zondag 7 september aanstaande nemen vijf kunstenaars uit Putte deel aan de La Scoperta Kunst & Gastronomie Fair aan de Pagnevaartdreef in Bosschenhoofd. Dit zijn Emiel Haecx (potloodtekeningen), Amelia Willems (beeldhouwen, schilderen), Willem Verlinden (marqueterie), Louis Ceulemans (pentekenen, pastel, olieverf en waterverf) en Julia Beirinckx (tekenen, schilderen, poëzie).
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 04/09/2008