Gemeente Zwolle

Uitkomsten Raadsplein info en meningsvorming maandag 1-09-2008

Be Quick

In de informatieve ronde is de opinienota besproken. Ingesproken werd door dhr. Venema namens Be Quick en de dhr. De Jong namens de Sportraad. Zij kregen veel vragen over achtergronden van het tekort, het moment van bekend worden ervan, de wijze waarop de raad daarover is geïnformeerd, en de gevolgen van eventuele vervolgacties. Wethouder Knol gaf aan dat de raad rond november 2007 op de hoogte is gesteld middels een raadsbrief. De Swollwacht fractie verzoekt om het (opnieuw) verspreiden van betreffende brief. Op 8 september zal het onderwerp op verzoek van de raad worden besproken in een ronde meningsvorming. De debatvraag zal gaan over de keuze voor een van de drie varianten en de consequenties van de voorgestelde keuze (m.n. precedentwerking).

Brief 'Dalfsen tegen Windmolens'

Dhr. Van der Regt maakt gebruik van de mogelijkheid tot inspreken namens de stichting. Vragen worden gesteld over o.a. de coördinatie en samenwerking tussen Zwolle en Dalfsen op dit punt, of er nieuwe informatie/normen bekend zijn geworden na de vorige bespreking van dit onderwerp, hoe de wethouder tegenover een MER staat. Wethouder Van Dooremolen zegt toe dat het finale besluit over de plaatsing van de windmolens naar verwachting eind 2008 - begin 2009 aan de raad wordt voorgelegd. Hij vraagt bij het ministerie van VROM na of de (scherpere) richtlijnen over afstandscriteria in Duitsland en Frankrijk ook eertijds in Nederland ingevoerd worden. Hij zegt toe in overleg te treden met de gemeente Dalfsen over de mogelijkheid het project in z'n totaliteit te beschouwen voor het voeren van een MER-procedure. Bij het definitieve voorstel zal hierover informatie gegeven worden en kan de verdere meningsvorming plaatsvinden.

Leegstand: stukken niet meegenomen, hoe was de titel ook precies?

In de meningsvormende ronde wordt gesproken over de wenselijkheid van beleid op dit punt: is het een gemeentelijke taak? En of er op dit moment voldoende informatie voorhanden is over de omvang van de actuele leegstand. Afgesproken wordt dat Wethouder Kenkhuis een duale startnotitie voorbereid waarin de raad middels een quickscan wordt geïnformeerd over de omvang van de leegstand en de ingegaan wordt op de vraag wie verantwoordelijk is om daar iets aan te doen. Eventuele samenloop met de nota over het gemeentelijke vastgoed wordt bekeken.

Rapport Amateurkunst

Vragen worden gesteld over de achtergronden en motieven van de beantwoording door het College. Afgesproken wordt dat in de nieuwe Cultuurnota op de concretisering van de aanbevelingen wordt ingegaan.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 03-09-2008 tot 08-09-2008