Gemeente Elburg


- Grote opkomst inloopspreekuur wijkcomit Vesting/Molendorp.

Grote opkomst inloopspreekuur wijkcomité Vesting/Molendorp.

Afgelopen woensdag hield het wijkcomité Vesting/Molendorp het eerste inloopspreekuur in de Raadskel-der van het Gemeente Museum. Gebaseerd op ervaringen van andere wijkcomités was gerekend op een paar personen.
Blij verrast was men dan ook dat zo'n 18 personen gebruik maakten om het wijkcomité deelgenoot te maken van situaties die in de wijk spelen.

Ook omdat het de eerste ervaring was én door de onverwacht grote opkomst liep alles nog niet als een geoliede machine. Het comité neemt deze ervaring mee naar de volgende vergadering op woensdag 3 december.

De belangrijkste inbreng was de geluidsoverlast, veroorzaakt door de harde muziek uit dreunende bas-boxen van auto's op het parkeerterrein aan de Zwolseweg en de verkeersaanpassingen in het Molendorp. Na 20.00 uur begon de reguliere vergadering van het comité en daarbij was een vertegenwoordiging van de politie alsook wethouder van der Velde aanwezig. Zodoende kon het probleem direct bij de juiste personen/instantie kenbaar gemaakt worden. Hoewel beiden reeds op de hoogte waren, kon het wijkcomité ze, mede door de grote opkomst van de wijkbewoners, opnieuw bewust gemaakt van de urgentie.

De instanties konden niet toezeggen dat het probleem er op korte termijn niet meer zal zijn, maar duidelijk was wel dat het zeker alle nodige aandacht heeft en zal krijgen.