Datum: 5 september 2008

Leiden Aanhouding voor diefstal fiets De politie heeft donderdagmiddag 4 september een 13 jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten hielden de jongen staande omdat hij fietste over de Haarlemmerstraat. De jongen vertelde direct dat de fiets niet van hem was. Deze had hij weggenomen vanaf de Kuipersteeg voor een proefrondje. De politie maakt proces verbaal op tegen de jongen voor diefstal van de fiets, het fietsen op de Haarlemmerstraat en het opgeven van een valse naam.

Gouda Geslagen na opmerking Een 16 jarige Gouwenaar is donderdag 4 september rond 12.45 uur geslagen door een nog onbekende fietser van ongeveer 18 jaar. De Gouwenaar moest kort daarvoor hard remmen op de Kattensingel om een aanrijding met de fietser te voorkomen. Deze fietste vanuit de richting van de Kleiwegbrug door het rode verkeerslicht. De Gouwenaar maakte hierover een opmerking en reed door over de Kattensingel. De fietser is de Gouwenaar echter achterna gereden, aangesproken en vervolgens in het gezicht geslagen. De fietser, met een Noord-Afrikaans uiterlijk, is hierna de Van Swietenstraat ingereden.

Gouda Tas weggenomen uit pashokje De tas van een 73 jarige vrouw uit Reeuwijk is donderdag 4 september rond 14.30 uur weggenomen uit een pashokje. De vrouw paste in een winkel op de Kleiweg een kledingstuk en legde deze daarna op de toonbank. Ondanks dat het pashokje op korte afstand was, wist men toch ongezien de tas uit het pashokje weg te nemen. De politie doet onderzoek naar de diefstal.

Gouda Verkeersborden weggenomen De politie heeft vrijdag 5 september even na 04.00 uur zes Gouwenaren van 18 tot en met 21 jaar aangehouden voor diefstal van verkeersborden. Een agent zag de jongens op de Buchnerweg met iets sjouwen. Bij het zien van de politieauto werd dit weggegooid. De agent heeft de jongens staande gehouden en zag drie verkeersborden in de berm liggen. Volgens de jongens hadden zij deze borden weggenomen bij het ziekenhuis om ze op hun kamers te zetten. Een van de jongens verklaarde nog twee verkeersborden op zijn kamer te hebben en zal deze weer terugbrengen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --