Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 05-09-2008

Dievegge laat baby achter
NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagmiddag 4 september een 44-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van diefstal van twee paar schoenen bij een winkel aan de Raadstede.

Een dievegge was die middag rond 16.00 uur de schoenenzaak binnengekomen met een baby van 4 tot 5 maanden. Even later verliet ze de winkel zonder te betalen met twee paar nieuwe schoenen. In der haast vergat ze de kinderwagen met de baby ook mee te nemen.

Het personeel van de winkel schakelde de politie in. Agenten ontfermden zich over de zuigeling. In de kinderwagen troffen de agenten tevens van diefstal afkomstige kleding aan. Die namen ze in beslag.

Inmiddels had de dievegge kennelijk in de gaten dat ze de kinderwagen vergeten was en voelde nattigheid. Ze schakelde de vader van het kindje in, die zich kwam melden op het politiebureau. De moeder werd ontboden en kwam even later zelf ook naar het politiebureau. Ze ontkende de goederen te hebben gestolen en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De baby is weer thuis bij de vader.

Man dreigt met mes
VIANEN - De politie heeft donderdagavond 4 september een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden, die ervan wordt verdacht bij een opstootje op de hoek Johan Wolfertstraat met de Walraven I-straat met een mes te hebben gedreigd.

Toen de gealarmeerde agenten arriveerden hadden omstanders het mes al van de Utrechter afgepakt en hielden hem in bedwang. De verdachte moest mee naar het politiebureau en zijn mes werd in beslag genomen.

Het opstootje waar de verdachte bij betrokken was, bleek te zijn ontstaan toen hij verhaal ging halen bij een buurtbewoner. Die had eerder woorden met de moeder van de verdachte gehad.

De politie maakt proces-verbaal tegen de Utrechter op.

Met drank op tegen lantaarnpaal
NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagavond 4 september op de Batauweg een 36-jarige Nieuwegeiner aangehouden, die met te veel alcohol op een aanrijding had veroorzaakt. Zijn 28-jarige vriendin en haar 4-jarig zoontje raakten daarbij gewond.

De Nieuwegeiner botste die avond rond 21.00 uur met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Zijn vriendin droeg vermoedelijk geen gordel en raakte gewond aan haar hoofd. Het 4-jarige jongetje zat vermoedelijk los achter in de auto en moest evenals zijn moeder naar het ziekenhuis voor onderzoek.

De man moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij veel te veel had gedronken. Hij blies maar liefst 790 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aangehouden zonder rijbewijs
NIEUWEGEIN - De politie heeft donderdagavond 4 september op de Laagravenseweg een 18-jarige Utrechter aangehouden, die een auto bestuurde terwijl hij geen rijbewijs heeft.

Agenten controleerden de bestuurder die avond rond 23.00 uur. De verdachte gaf onmiddellijk toe geen rijbewijs te hebben. Hij kon zich niet legitimeren en moest mee naar het politiebureau.

De politie maakt proces-verbaal op.