Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Vaststelling bestemmingsplan Slotermeer

25 juni 2008

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer maakt ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de Stadsdeelraad bij besluit van 10 juni 2008 het bestemmingsplan "Slotermeer" gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied
Het plangebied omvat het gebied dat begrensd wordt door de watergang ten zuidzijde van de Haarlemmerweg (in het noorden), de ringspoorbaan (in het oosten), de noordoever van de Sloterplas, Noordzijde en het zuidelijk gedeelte van Noorderhof-Zuid, met als grens het fietspad rondom de Sloterplas, daarmee uitsluitend het gebied zoals vastgelegd in het ruimtelijk toetsingskader Sloterpark, en de watergang aan de zuidzijde van de bebouwing aan de Platostraat en Wessel Gansfortstraat (in het zuiden) en de watergangen aan de oostzijde van het Eendrachtspark (in het westen).

Beheer en nieuwe bouwlocaties
Het bestemmingsplan zal 36 verouderde bestemmingsplannen geheel vervangen en is gedetailleerd van opzet. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op beheer en voorziet tevens in enkele nieuwe bouwlocaties: Confuciusbuurt, Slotermeerhof, Noorderhof Zuid en uitbreiding scholen Jan de Louterhof. Tevens is in het nieuwe plan het meest recente beleid verwerkt en is het gebied tussen de Vening Meineszlaan, Burgemeester Eliasstraat, de Hemboogzone en Van Tienhovengracht aangewezen als gemeentelijk beschermd stadsgezicht (het Van Eesterenmuseum).

Wijzigingen
Het plan is naar aanleiding van ingediende zienswijzen in die zin gewijzigd vastgesteld dat er dakopbouwen worden toegestaan aan de zuidzijde van de Vening Meineszlaan. Tevens is bij de vaststelling van het bestemmingsplan het nieuwe Verkeers- en Vervoersplan op de plankaart verwerkt. Voorts is bij de vaststelling in de voorschriften, in de toelichting en op de plankaart een aantal juridisch technische en redactionele aanpassingen aangebracht.

Ter inzage
Het besluit van de Stadsdeelraad tot vaststelling van het bestemmingsplan, de raadsvoordracht, de plankaart, de voorschriften en de toelichting liggen met ingang van donderdag 26 juni 2008 tot en met woensdag 6 augustus 2008 ter inzage bij de:

- de receptie van het Stadsdeelkantoor, Plein '40-'45 nr. 1 te Amsterdam op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 19.00 uur;

- de Openbare Bibliotheek van Slotermeer, Plein '40-'45 nr. 1 te Amsterdam op maandag en woensdag van 14.00 tot 20.00 uur en op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Het bestemmingsplan plan is met ingang van 26 juni 2008 ook te lezen op de website van het stadsdeel (www.geuzenveld.amsterdam.nl).

Schriftelijke zienswijzen bij Gedeputeerde Staten Degene die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de Stadsdeelraad alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de Stadsdeelraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de termijn van ter inzage ligging schriftelijk bij Gedeputeerde Staten hun bedenkingen indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Tegen de door de Stadsdeelraad aangebrachte wijzigingen kan een ieder gedurende de termijn van ter inzage ligging bij Gedeputeerde Staten schriftelijk bedenkingen indienen.

De bedenkingen dienen kenbaar te worden gemaakt bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland door tussenkomst van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam ter attentie van de secretaris van de Amsterdams Planologische Commissie, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer de stadsdeelvoorzitter,

Robin de Bood