Gemeente Coevorden

Alle bedrijventerreinen in Coevorden in 2008 op glasvezelnet

Alle bedrijventerreinen in Coevorden worden nog dit jaar aangesloten op het glasvezelnet. Volgens de planning van KPN is deze operatie aan het begin van het vierde kwartaal afgerond. Ook alle nieuwe bedrijventerreinen in de gemeente worden standaard voorzien van een hybride infrastructuur die geschikt is voor zowel glasvezel als koper.

De gemeente Coevorden is van mening dat een goede digitale infrastructuur noodzakelijk is om de veranderingen die ontstaan door de digitalisering maximaal te benutten, zoals in het onderwijs, de gezondheidszorg en bij de commerciële bedrijven. Door het aansluiten van alle bedrijventerreinen op het glasvezelnet kan Coevorden als vestigingsgemeente concurreren met de grote gemeenten. Met name voor dienstverlenende bedrijven, overigens de snelst groeiende sector in Coevorden, is aansluiting op breedbandinternet een must.

De gemeente Coevorden zoekt op dit moment nog naar mogelijkheden om ook het grensoverschrijdende Europark geheel aan te sluiten op het glasvezelnet. De Nederlandse kant van dit bedrijventerrein wordt wel voorzien van breedbandinternet.