Gemeente Heusden


Gemeente Heusden betaalt schadevergoeding aan Aldi 5 september 2008 Gemeente Heusden betaalt schadevergoeding aan Aldi

Zaak supermarkt Drunen geschikt

De gemeente Heusden heeft met Aldi een regeling getroffen om een schadeclaim rond de Aldi-supermarkt in Drunen op minnelijke wijze te schikken. De gemeente betaalt Aldi een schadevergoeding en gaat de verplichting aan zich in te spannen voor de realisatie van een laad- en losplatform naast de winkel en enkele reclame-uitingen.

Met de regeling voorkomt de gemeente langdurig procederen met als inzet een schadeclaim van Aldi. Het supermarktconcern diende die schadeclaim in na een uitspraak van de Raad van State in 2004. Die stelde dat de gemeente ten onrechte een bouwstop had opgelegd bij de bouw van de Aldi-markt aan de Grotestraat in Drunen, waardoor de opening van de supermarkt een jaar werd vertraagd. In de jaren daarvoor vonden al diverse juridische procedures plaats, waarbij dan weer de gemeente, dan weer Aldi in het gelijk werd gesteld.

Parkeerproblemen
Inzet van de gemeente was dat een supermarkt op die locatie niet wenselijk was. Het paste niet in het stedenbouwkundige beeld van Drunen en bovendien was er in de directe omgeving onvoldoende ruimte voor bevoorrading van de supermarkt en het parkeren van de auto's van de klanten. In 1998 en 1999 had de gemeente echter al bouwvergunningen verleend voor de vestiging van een winkel en volgens de Raad van State kon de gemeente geen brancheverandering tegengaan als dat in de vergunning niet was aangegeven.

De schadeclaim kost de gemeenschap Heusden geen geld. De gemeente is verzekerd voor dergelijke zaken.
Geplaatst op: 5 september 2008