Politie Gelderland-Zuid

Politie pakt illegale hennepkweek aan

Groesbeek, Heumen, 05-09-2008 o Agenten van het team Groesbeek hebben maandag en dinsdag, naar aanleiding van anonieme tips en eigen bevindingen een aantal adressen bezocht waar mogelijk hennep zou worden gekweekt. Daarbij is maandag op één adres een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden.

De politie trof de Nijmegenaar aan in zijn woning aan de Bredeweg. Op een van de kamers werden 133 planten aangetroffen. De NUON nam de elektriciteitsmeter in beslag in verband met het illegaal aftappen van stroom. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De NUON zal later nog met een aanslag komen.

Op de Distelstraat hing nog wel een henneplucht maar de planten waren inmiddels verdwenen. Wel werd door de NUON de meter meegenomen omdat er mee geknoeid zou zijn. Er werd verder niemand aangetroffen.

Op de Wijnbeshof en in de Papaverstraat werden enkele planten in de tuin aangetroffen. Deze werden vernietigd. Hier is niemand aangehouden. In een maisveld aan de Kamp in Groesbeek en aan de Veerstraat in Nederasselt werden ook hennepplanten aangetroffen evenals in een bosperceel aan de Spellingsestraat in Overasselt. Alle planten werden vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. (14)

Laatst gewijzigd 05-09-2008 10:43 | © Regio Gelderland-Zuid |