Gemeente Lansingerland


Brugklassers met meer zelfvertrouwen naar de middelbare school plezier op school

Het probleem pesten wordt steeds serieuzer aangepakt, ook door gemeente Lansingerland. Zo heeft Powerkids, sociaal-emotionele weerbaarheidstrainingen, in de laatste week van de zomervakantie speciaal voor de gemeente Lansingerland de training Plezier op School verzorgd.

De Training- cursus

Een tweedaagse cursus voor aanstaande brugklassers die op de basisschool problemen hadden in de omgang met leeftijdgenoten. De cursus is met name bedoeld voor kinderen die op de basisschool gepest werden, afgewezen werden, angstig of onhandig in het contact waren of onvoldoende weerbaar waren.

Groep 8 kinderen uit Lansingenland die vorige week hebben deelgenomen aan de tweedaagse training gaan deze week vol vertrouwen de stap naar de brugklas maken. Zij kunnen hun middelbare schooltijd met plezier tegemoet zien.

Tijdens de training zorgden de twee trainers, Aviva en Heidi, van Powerkids trainingen voor een heerlijke ontspannen sfeer. `Hierdoor ontstaat dat belangrijke veilige klimaat waardoor de kinderen hun ontwikkelingsstappen kunnen maken' aldus trainer Heidi. Als we het lokaal binnenlopen horen we Aviva uitleggen: `Er zijn drie dingen heel belangrijk: stevig staan, iemand aankijken én duidelijk praten'. Wat is het belangrijkste dat jij hebt geleerd? Vroegen we de kinderen. `Hoofd omhoog en stevig staan' roept de een. `Ik weet nu hoe ik nieuwe vriendjes kan maken zegt de ander'. `En we hebben een heleboel tips gekregen, kijk hier maar op deze flap' De kinderen zijn enthousiast en blij dat ze zoveel nieuwe tips en vaardigheden hebben gekregen. `Ik heb nu echt zin in de middelbare school terwijl ik er eerst als een berg tegenop zag!"

Onderzoek Universiteit van Utrecht

De training Plezier op School, is destijds samengesteld door de GGZ Groep Noord en Midden Limburg, en wordt alweer een aantal jaar in het hele land gegeven.

Plezier op School
Vorige week werd er op televisie in Editie NL aandacht aan de training besteed. Ook de landelijke overheid is nauw betrokken bij het trainingsprogramma Plezier op School. Zo wordt er de komende vijf jaar door de Universiteit van Utrecht een grootschalig onderzoek gedaan naar de effecten van de cursus op het functioneren van de kinderen.

Basistraining voor groep 3 t/m 8

Voor kinderen uit groep 3 tm 8 biedt Powerkids ook een sociaal-emotionele weerbaarheidstraining aan: de Basistraining. Tijdens deze training werken kinderen spelenderwijs aan hun zelfvertrouwen. Ze leren zich te uiten en voor zichzelf op te komen. Door hun eigenheid te ontdekken en ontwikkelen komt er ruimte voor hun positieve kwaliteiten en worden ze weerbaar. Weerbare kinderen zijn kinderen die weten wat ze kunnen en daardoor nieuwe situaties aandurven.

Een goede start maken in het nieuwe schooljaar? Nieuwe kindergroepen gaan in september van start. Voor aanmelden en informatie kijk op www.powerkids.nu of bel Heidi Termorshuizen (06) 21 47 39 00