Gemeente Leeuwarden


Sporters gehuldigd bij eerste Sportfeest

Bron: Gemeente Leeuwarden (04-09-2008)

Meer dan 100 sporters, trainers, familieleden en belangstellenden waren vrijdag 28 augustus bijeen bij het eerste Leeuwarder Sportfeest.

Wethouder Marco Florijn zette een aantal sporters extra in het zonnetje vanwege hun uitzonderlijke prestatie in het seizoen 2007/2008. Op de foto staan van links naar rechts: mevrouw Rijpstra, Michel Bletterman, mevrouw Peeters namens FVC en wethouder Marco Florijn.

Winnaars seizoen 2007/2008

Categorie individueel senioren: Willy Oost, Siu Long Kungfu School Willy Oost is 19 jaar en beoefent Wushu Kungfu in vuistvorm en met het zwaard. Hij heeft in afgelopen seizoen twee keer goud behaald op het Nederlandse Kampioenschap in Barendrecht. Hij beoefent zijn sport ook over de grenzen en heeft onder andere meegedaan aan de open Belgische kampioenschappen waar hij goud en zilver heeft behaald. Op de open kampioenschappen in Amersfoort heeft Willy twee keer goud behaald in zijn disciplines. De concurrentie in deze disciplines is behoorlijk sterk.

Categorie individueel jeugd: Michel Bletterman, OBQ Michel Bletterman, vanuit gymnastiekvereniging OBQ overgegaan naar de Turnschool Heerenveen, is zonder enige twijfel een groot Fries turntalent en misschien wel de meest talentvolle jonge sporter van heel Leeuwarden. Hij bewijst al sinds een paar jaar dat hij de potentie heeft om een groot turner te worden. In het afgelopen seizoen heeft hij op de Nederlandse Kampioenschappen voor eredivisie junioren
1 in Amsterdam de eerste plaats behaald op de meerkamp. Op de individuele oefeningen behaalde hij op deze kampioenschappen goud voor zijn oefeningen op het voltige paard, aan het rek en in de ringen.

Categorie teams: FVC (1)
Door het behalen van hun kampioenschap is FVC 1 gepromoveerd van de tweede klasse naar de eerste klasse, waar zij uiteraard in het nieuwe seizoen haar rentree wil gaan waarmaken. Omdat de vereniging in het geheel een neerwaartse spiraal heeft omgezet in een opwaartse beweging heeft de jury besloten om niet alleen het eerste team maar de gehele vereniging te nomineren.

Categorie vrijwilligers: Sietske Rijpstra, atletiekvereniging Lionitas Mevrouw Rijpstra is inmiddels een sporter in ruste, maar de inzet die zij pleegt voor Atletiekvereniging Lionitas ligt volgens de voorzitter op topsportniveau. Als voorzitter van de commissie wedstrijdevenementen organiseert zij alles wat nodig is voor deze evenementen. Daarnaast zet ze zich ook in voor evenementen die weliswaar niet uit de portefeuille van Lionitas komen maar wel gelinkt zijn aan de atletiek, bijvoorbeeld de Marathon van Leeuwaren en de Bikkelsurvivalrun. Met haar kennis en expertise willen deze organisaties haar er graag bij hebben.