Travel Unie International Nederland N.V.

ARKEFLY WINT INNOVATIEVEER 2008

Rijswijk, 4 september 2008 â ArkeFly heeft gistermiddag op de RMC Automatiseringsdag van Reisrevue, de innovatieveer 2008 in ontvangst genomen van Jan Lokhoff. De innovatiecommissie was van mening dat het pre-seating product van ArkeFly dermate uniek is voor een charter airline dat deze prestigeprijs ArkeFly toekomt. De consumentenbehoefte staat bij pre-seating centraal, want de klant kan al drie weken voor vertrek de gewenste stoel reserveren voor slechts een kleine vergoeding. Met deze nieuwe service laat ArkeFly zien dat zij de klant zo comfortabel mogelijk wil laten vliegen. ArkeFly was enige jaren geleden al de eerste luchtvaartmaatschappij die het drie-klassen concept introduceerde.

De innovatieveer wordt jaarlijks uitgereikt aan een reisorganisatie die zich op een innovatieve manier bijdraagt aan de ontwikkeling van de reisbranche. Vorig jaar won Holland International de innovatieveer voor haar unieke distributiestrategie die exclusief gericht is op verkoop via het reisbureau (Smiles4U, feest, studiereizen en workshops) in een tijd dat de meeste reisorganisaties voor het wereldwijde web kiezen.

Vanaf 21 juli kunnen klanten vóór vertrek hun gewenste stoel in het vliegtuig reserveren. Al vanaf 5 euro per enkele reis kan binnen de geboekte klasse worden gekozen voor een plek aan het raam, aan het gangpad of met nét iets meer beenruimte. Tevens kunnen klanten nu vooraf stoelen naast elkaar reserveren, zodat zij met het hele reisgezelschap bij elkaar zitten.

Reserveren kan vanaf drie weken tot uiterlijk drie dagen vóór vertrek door de klant zelf via www.arkefly.nl of via het reisbureau. Met de introductie van deze nieuwe service vervalt de mogelijkheid om vóór vertrek bij de in-checkbalie een voorkeur voor een stoel aan te geven.