Politie Haaglanden

Persberichten 5 september

Haaglanden, 05-09-2008

Hennepkwekerijen opgerold
Den Haag De politie ontdekte donderdag 4 september rond 14.15 uur een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Lunterenstraat. In de kwekerij stonden ruim 200 planten. Aan de Moerweg ontdekten andere politieagenten rond 15.40 uur een hennepkwekerij in een woning. Hier stonden 160 planten. Bij beide kwekerijen constateerde Eneco diefstal van stroom. De politie ontruimde beide kwekerijen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Getuige achtervolgt straatrover
Den Haag In de Zeestraat is een 36-jarige vrouw donderdag 4 september om 21.00 uur beroofd van haar schoudertas door een man op een fiets. De vrouw liep over de rijbaan in de richting van het Noordeinde. Haar schoudertas werd door een onbekende man opeens van haar schouder getrokken. De dader fietste er hard vandoor naar het Noordeinde. Een 37-jarige fietser was getuige van deze straatroof en zette de achtervolging in. De man wist de dader omver te duwen, maar uiteindelijk wist hij te ontkomen. De vrouw kreeg uiteindelijk haar tas terug waaruit haar portemonnee ontbrak. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze straatroof? Belt u dan met de politie van Bureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanrijding fietser/stadsbus
Den Haag - Een 40-jarige vrouw uit Den Haag raakte donderdagmiddag 4 september om 17.15 uur gewond toen zij door nog onbekende oorzaak op de Gevers Deynootweg werd aangereden door een stadsbus. Omdat kort gedacht werd dat het kindje van de verongelukte vrouw onder de bus lag, kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. De vrouw is met hoofdletsel vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden. Van een verongelukt kindje was geen sprake. Politie Haaglanden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Surfer belt 112 over zoekgeraakt surfboard
Den Haag - Toen een 30-jarige man uit Den Haag donderdagavond 4 september om 19.53 uur zijn surfboard niet meer kon vinden op het Scheveningse strand, schakelde hij via alarmnummer 112 de hulp in van politie en brandweer. De man belde met de mededeling dat hij een surfboard alleen in zee zag drijven en hij gaf aan te vermoeden dat er een surfer in nood was. De hulpdiensten, die de melding uiterst serieus namen, kwamen er door een getuige achter dat de melder hun slechts naar zijn surfboard wilde laten zoeken. Het telefoonnummer 112 is bestemd voor spoedeisende situaties. Voorbeelden zijn: als u slachtoffer of getuige bent van een (ernstig) misdrijf, als er een ongeval gebeurd is waarbij direct hulp verleend moet worden of als zich een levensbedreigende situatie voordoet. In gevallen die minder spoedeisend zijn, of als u telefonisch aangifte wilt doen, belt u 0900-8844. Misbruik van 112 wordt zeer serieus genomen. De man is aangehouden en krijgt een proces-verbaal voor het nodeloos alarmeren van de hulpdiensten.

Fietser gewond: door rood gereden
Den Haag - Op de Schenkkade raakte donderdagochtend 4 september om 7.50 uur een 49-jarige fietser uit Den Haag gewond. De fietser negeerde het rode stoplicht en botste vervolgens tegen een rijdende auto. Hij is met been- en gezichtsletsel vervoerd naar het MCH Haaglanden. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Vreemde man in bed
Den Haag - een vrouw uit Den Haag (48) trof donderdagochtend 4 september om 10.50 uur een vreemde man in haar bed aan. De man, een verwarde 45-jarige Hagenaar, was door een schilder de woning aan de Waalsdorperweg binnengelaten. De schilder dacht dat de man de rechtmatige bewoner was. De onverwachte logé is meegenomen naar het politiebureau.

Slachtoffer ziet tram over het hoofd
Den Haag/Loosduinen Een tramchauffeur kon donderdag 4 september rond 10.00 uur niet op tijd remmen voor een 85-jarige Haagse man met zijn rollator. Het slachtoffer dacht op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Aaltje Noorderwierstraat dat hij nog voor de tram kon oversteken. Helaas werd hij nog net geraakt, waardoor hij viel. Hij liep een lelijke wond op aan zijn knie.

Bromfietsers zonder ID/rijbewijs
Den Haag/Loosduinen Een 17-jarige Haagse bromfietsster reed donderdag 4 september rond 11.15 uur op de Aaltje Noorderwierstraat tegen de lamp. Een politieagent besloot haar te controleren, omdat zij over de stoep reed. De 17-jarige had geen geldig bromfietsrijbewijs. De politie gaf haar twee bekeuringen en de bromfiets bleef aan het politiebureau. Een andere bromfietser werd rond 13.30 uur op de bon geslingerd. De 26-jarige man uit Honselersdijk reed met zijn bromfiets over het Loosduinse Hoofdplein toen een agent hem staande hield. De 26-jarige zich niet legitimeren. Aan het politiebureau ontving hij hiervoor een bekeuring.

Kop-staart met drie partijen
Wassenaar Terwijl agenten donderdag 4 september om 09.00 uur bezig waren met de afhandeling van een aanrijding aan de Rijksstraatweg ontstond er vlak achter deze aanrijding nog een aanrijding. De weg was gedeeltelijk geblokkeerd en een politiemotor met zwaailicht stond ter beveiliging schuin op de weg geparkeerd. Een automobilist stopte achter deze motor. Een andere auto ook. De derde aankomende personenauto zag de stilstaande rij autos te laat waardoor er een kettingbotsing ontstond. Niemand raakte gewond. De materiële schade was fors.

Gesignaleerde aangehouden
Wassenaar De politie hield donderdag 4 september om 19.00 uur aan de Lange kerkdam een 24-jarige Rotterdammer aan. De man werd bij een routinecontrole staande gehouden, waarna bleek dat hij nog de nodige boetes moest betalen. Nadat het ruim 400 euro had betaald mocht hij weer verder rijden.

Engelse auto verliest wiel op snelweg
Rijswijk Een automobilist (18) uit Engeland verloor vrijdag 5 september om 05.00 uur op Rijksweg A4 een wiel van zijn auto. De man raakte daarbij de controle over zijn auto volledig kwijt en belandde in de vangrail. De auto kon direct na de sloop. De man kwam met de schrik vrij.

Hongerige dieven
Rijswijk De beveiliging van het winkelcentrum aan de Steenvoordelaan betrapte donderdag 4 september om 12.15 uur twee Polen (33 en 35 jaar oud) die hun tassen volpropte met etenswaren en toiletartikelen. Hierna liepen ze naar buiten zonder voor de boodschappen te betalen. Zij werden overgedragen aan de politie. Het tweetal wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid .

Winkeltje
Wateringen/Westland Een 27-jarige Hagenaar trachtte donderdag 4 september om 09.00 uur met enkele tubes verf de winkel aan de s-Gravenzandseweg te verlaten zonder daarvoor te betalen. De man werd daarbij betrapt en overgedragen aan de politie. Agenten vonden in de fouillering van de man een substantie dat kenmerken vertoonde van harddrugs. De politie onderzoekt de aangetroffen stoffen en de man kreeg een proces-verbaal.

Voor de 6e keer
Pijnacker Een 21-jarige inwoner uit Pijnacker werd vrijdagochtend 5 september om 03.00 uur voor de 6e keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. De man reed met zijn scooter over de Cort van der Lindelaan. Agenten hielden de man aan en namen nu de scooter in beslag.

Oplichtster aangehouden
Delft De politie hield donderdag 4 september om 17.00 uur een 19-jarige vrouw uit Almere aan die met een vervalste creditcard geld trachtte op te nemen. De vrouw vroeg aan een caissière van het GWK aan de Van Leeuwenhoeksingel om een bedrag op te nemen. De caissière ontdekte dat de pas vervalst was en belde direct de politie. De recherche stelt een onderzoek in naar de handelswijze van de vrouw.

Dronken fietser zorgt voor gevaar
Delft De politie haalde vrijdagochtend 5 september om 04.50 uur een zwaar beschonken fietser van de weg. De man (21 jaar) fietste zonder licht over de Coenderstraat en bracht zichzelf en het overige verkeer in gevaar. Hij blies aan het bureau 690 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Man botst tegen poller
Delft Een 74-jarige Rotterdammer botste donderdag 4 september om 17.00 uur met zijn auto op een poller in de Oude Langendijk. Na het ongeval reed de man door. Agenten konden het oliespoor van zijn lekker motorblok volgen en hielden de man in de Peperstraat aan. Hij krijgt een proces-verbaal. De gemeente reinigde het wegdek.

Jongeren geverbaliseerd
Zoetermeer Zeven jongeren (16 -17 jaar) veroorzaakten donderdag 4 september om 20.30 uur dusdanig veel overlast aan de Parkdreef dat politieagenten ingrepen. Buurtbewoners belden de politie die een onderzoek instelde. Veelvuldig ligt de straat bezaaid met de nodige troep die jongeren na hun bezoek achterlaten. Gecombineerd met geluidsoverlast voor de buurtbewoners een voortdurende bron van ergernis. Het zevental kreeg dan ook een proces-verbaal.