ANP kiest video redactie oplossing van Delta Solutions

05/09/2008 11:16

Delta Solutions B.V.

Hilversum, 28 augustus 2008- Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) zal medio november de nieuwe video redactie oplossing van Delta Solutions in gebruik nemen.

Deze oplossing is gebaseerd op DAVE(C), de door het Nederlandse IT bedrijf Delta Solutions ontwikkelde 'low latency audio en video software engine'. Met deze unieke redactie omgeving zal het ANP in staat zijn om haar video redactie aanzienlijk te vereenvoudigen en de productietijd te verkorten. Belangrijk component binnen deze redactie omgeving is de zogenaamde 'remote editor', waarmee journalisten in staat worden gesteld om op afstand video te bewerken die zijn opgeslagen op een centrale server,

Mark Westerhoff (ANP): " Video wordt voor ons steeds belangrijker. Dit houdt in dat het gehele redactionele proces rondom video zeer flexibel en gestroomlijnd moet zijn. Het gaat hierbij ondermeer om binnenkomst van videofeeds, conversie, metadatering, bewerking, storage, beheer en publicatie van de content. De oplossing van Delta Solutions stelt de redactie in staat om deze complexe workflow binnen één system te omvatten. Daarnaast is de eenvoudige workflow essentieel voor het ANP. Nieuws moet immers zo snel mogelijk de weg naar onze afnemers vinden".

Reinout Lempers (Delta Solutions): "Dat een toonaangevende organisatie zoals het ANP voor onze oplossing kiest is geweldig. Delta heeft veel ervaring op het gebied van redactiesytemen. Onze modulaire opbouw maakt integratie relatief eenvoudig. Ook een groot voordeel is dat deze oplossing gekoppeld kan worden aan onze productiesystemen VidiGo Live en VidiGo Studio.





http://www.deltasolutionsinternational.com