Faillissement aangevraagd voor een deelnemer G-Krachten Wajong

05/09/2008 11:49

Stichting CareRitas

Faillissement aangevraagd voor een van de deelnemers G-Krachten platform Wajong.

Stichting CareRitas heeft bij de rechtbank voor "de werkmeester bv" faillissement aangevraagd wegens het uitblijven van betalingen. CareRitas heeft ook al het reintegratie bedrijf Fourstar / Workstar en haar directeuren Bergkamp en Verhoof in privé gedagvaard. De werkmeester bv , onderdeel van de 40 bv 's van Fourstar groep, heeft een deelname in het G-Krachten platform. CareRitas claimt in totaal zo'n 700.000,00 euro van Fourstar en "de werkmeester bv".

Fourstar is de laatste maanden in het nieuws nadat o.a. de Gemeente Amsterdam al het contract met het re-integratie bedrijf opzegde nadat er nep contracten en 1 cent loonstroken werden ontdekt.

Wajongers

Wajongeren staan op dit moment in het middelpunt van de belangstelling van de politiek. De politiek is op zoek naar betrouwbare partijen die in het G-krachten platform kunnen deelnemen. Of "de werkmeester bv" ook een betrouwbare partij is, dat vragen wij ons ernstig af. De werkmeester bv is namelijk onderdeel van Fourstar een van de steeds negatief in het nieuws komende re-integratie bedrijven.

Het aantal Wajongers groeit snel, met circa 15.000 per jaar. "De werkmeester bv" zegt Wajongers te helpen naar reguliere arbeid, maar plaatst deze doelgroep gewoon in een werkfabriek, waar ze uitzichtloos werk moeten doen. "De werkmeester bv" huisvest thans nog zo'n 15 jongeren in een oud pand aan de Isolatorweg te Amsterdam. Dit pand werd vorig jaar nog op last van de gemeente Amsterdam gesloten.

Het plakken van zakjes en inpakken van batterijen. Is dat de toekomst voor deze Wajongers? Van "de werkplaats bv" Amsterdam is ons bekend dat er regelmatig vechtpartijen zijn, meisjes worden lastig gevallen en bij de ingang zware bewaking is met zo nu en dan onderzoeken met drugshonden. Vorig jaar werd nog een medewerker ontslagen wegens ontuchtige handelingen met een Wajong meisje. Wij denken juist bij deze doelgroep aan een beschermde werkomgeving, waar je als ouder, met een gerust hart je kind naar toe kan laten gaan.





http://www.careritas.nl/