Politie Zuid-Holland-Zuid

5/9 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 05-09-2008 o Persberichten District II

ONDERZOEK?
BLESKENSGRAAF Een inwoonster uit Bleskensgraaf heeft op 4 september 2008 verstandig gereageerd op vragen van iemand die belde en vertelde dat hij bezig was met een landelijk geneeskundig onderzoek. De zogenaamde enquêteur vroeg bankgegevens van de vrouw. Deze gaf zij niet en informeerde wel de politie hierover. De politie adviseert nooit zomaar bankgegevens of andere gevoelige informatie te vertellen aan mensen die zich uitgeven als onderzoeker.

BRAND
GORINCHEM Een brand heeft schade veroorzaakt aan tien bergingen bij een flat aan de Dokter van Stratenweg in Gorinchem. Op donderdagavond 5 september 2008 begon de brand rond 18.00 uur. Er kwam rook uit een berging maar al snel laaide het vuur op. In een woning was een verhoogde waarde van koolmonoxide. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De brandweer stelde een onderzoek in waar naar voren kwam dat kortsluiting niet de oorzaak is.

DREIGEND
GORINCHEM Agenten hebben een 19-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De politiemensen gingen op vrijdag 5 september 2008 rond middernacht naar een melding in de Koningin Wilhelminalaan in Gorinchem. Daar zou een groep vernielingen plegen. De verdachte werd boos op een agent en na een korte discussie fietste hij weg. De 19-jarige maakte dreigende opmerkingen naar de politieman. Hierop volgde zijn aanhouding. Het was onrustig in de straat en de politie bleef in de buurt.

IN HET WATER
OTTOLAND Een 16-jarige bromfietser uit Ottoland is na een ongeval in het water beland. Het ongeval gebeurde op donderdagmiddag 4 september 2008 op de B in Ottoland. Een auto reed achteruit en stond stil midden op de weg. De bromfietser wilde rechts de auto passeren. De 41-jarige bestuurster uit Ottoland reed op dat moment met haar auto vooruit en raakte de brommer. De 16-jarige viel in de sloot. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. De jongen heeft een gebroken sleutelbeen en vermoedelijk een lichte hersenschudding.

VEEL OVERTREDINGEN
SLIEDRECHT De politie heeft 275 overtredingen geconstateerd bij een snelheidscontrole. Een medewerker van het Verkeershandhavingsteam stond op donderdagmorgen 4 september 2008 op de Baanhoek in Sliedrecht. Daar is een zogenaamde 30 kilometer zone. Er kwamen ruim 650 voertuigen langs waar er dus ongeveer 42 percent van te snel reed. De hoogst gemeten snelheid was 64 kilometer per uur. Een opvallende overtreder was een auto die al met 13 kilometer per uur te snel voorbij het controlepunt kwam maar iets verder keerde en in alle haast weer een snelheidsovertreding maakte van ongeveer 20 kilometer per uur. De bewoners van de Baanhoek reageerden positief op de controle.