Persberichten Eemland noord, 11.35 uur

Utrecht, 05-09-2008

Jongen mishandeld

SOEST Donderdag 4 september omstreeks 17.40 uur is een 13- jarige jongen uit Soest mishandeld door twee jongens. De politie kreeg de melding dat op de Dalweg een jongen van zijn fiets was geslagen door twee andere jongens. De verdachten hadden bovendien de fiets van de 13-jarige gestolen. Het lukte hem om de fiets terug te pakken, waarna hij zijn weg vervolgde richting Amersfoort. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen van het voorval zich te melden bij de politie Eemland noord, op tel: 0900-8844.

Aangehouden na galerijbrand

BAARN Donderdag 4 september omstreeks 17.55 uur heeft een man in een galerij van een flat aan het Sonnevelt brand gesticht. De 45-jarige man uit Baarn is aangehouden.

Een getuige zag dat een man een voorwerp dat op de galerij stond, in brand stak en zich vervolgens uit de voeten maakte richting de Fockema Andrealaan. De getuige belde 112. Een bewoner van de flat buste het brandje met een pan water. De politie kwam ter plaatse en ging aan de hand van een signalement op zoek naar de verdachte. Op de Drankenburgerweg vonden ze de verdachte, maar hij zette het op een rennen. Hij is in een weiland aangehouden en ingesloten. De Baarnaar is in verzekering gesteld.

Verdachte woninginbraak aangehouden

AMERSFOORT / SOEST - Een verdachte van een woninginbraak is tegen de lamp gelopen omdat hij na zijn daad bij een aanrijding in Soest betrokken raakte.

Vrijdag 5 september werd een bewoner in Soest omstreeks 05.25 uur wakker van een harde klap. Hij nam poolshoogte en zag in de voortuin van een woning aan de Stationsweg een auto staan. Hij zag dat twee mannen de auto probeerden terug te duwen de weg op. Toen dit niet lukte, haalde één van hen een televisie uit de auto. De mannen liepen vervolgens weg richting de Gouden Ploeg. De politie werd ingeschakeld en agenten troffen één van de verdachten in de omgeving aan. De man, een 31-jarige inwoner van Amersfoort, is aangehouden. De tv en de auto bleken eerder die nacht uit en bij een woning aan de Vlasakkerweg in Amersfoort te zijn gestolen. Het onderzoek wordt voortgezet.