Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 september 2008

Agressieve winkeldief aangehouden

Hengelo

Op 4 september, rond 11.10 uur werd een 38-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden nadat ze winkeldiefstal had gepleegd in een supermarkt aan de Boekeloseweg.

De 38-jarige vrouw werd door winkelpersoneel betrapt op diefstal van diverse goederen uit de supermarkt. De verdachte ging er vandoor nadat ze het winkelpersoneel met de dood bedreigde. Ze kon later door de gewaarschuwde politie worden aangehouden aan de Breemarsweg. De vrouw is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-111982)

Aanrijding door vallende lading

Borne

Op 4 september rond 21.00 uur verloor een 54-jarige automobilist uit Dalfsen een bank uit de aanhanger op de A 35. Een 21-jarige automobilist uit Nijverdal botste op deze bank.

De 54-jarige automobilist uit Dalfsen reed op de A 35 in de richting Almelo. Achter zijn auto trok hij een aanhanger waarop een bankstel stond. De bank was kennelijk niet goed vastgezet want ter hoogte van hmpaal 51.8 viel de bank van de aanhanger. Een 21-jarige automobilist uit Nijverdal die achter de man uit Dalfsen reed kon de bank niet meer ontwijken en botste er tegenaan. Zijn auto raakte hierbij zodanig beschadigd dat hij moest worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (08-112270)

Motorrijder gewond na aanrijding, getuigen gezocht

Glane

Op 4 september rond 22.50 uur werd een 29-jarige motorrijder uit Hengelo door een personenauto aangereden op de Glanerbrugstraat in Glane. De bestuurder van de personenauto reed na de aanrijding door zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De politie zoekt getuigen.

De 29-jarige motorrijder reed in de richting Glane op de Glanerbrugstraat. Uit tegenovergestelde richting kwam een onbekend gebleven automobilist die even daarvoor al met hoge snelheid een auto had ingehaald en vervolgens net voor een bocht een bestelauto inhaalde. Bij deze inhaalmanoeuvre reed de onbekend gebleven automobilist de motorrijder aan die daardoor ten val kwam. De motorrijder raakte licht gewond maar zijn motorfiets raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept. Ter plaatse heeft de politie gesproken met twee getuigen, zij konden echter niets verklaren over het merk en kenteken van de betrokken auto. De politie is op zoek naar meer getuigen. Zij kunnen zich in verbinding stellen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (08-112311)

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Nijverdal

Een 33-jarige man uit Delft is op donderdag 4 september aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Op donderdag 4 september rond 13.30 uur kreeg de politie melding dat winkeldiefstal in een kledingzaak aan de Grotestraat in Nijverdal was gepleegd. De verdachte had twee dozen met kleding ontvreemd en ging er met een steekwagen en de dozen met kleding vandoor. Op de Joncheerelaan in Nijverdal kon de politie een verdachte, een 33-jarige man uit Delft, aanhouden. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau alwaar hij in verzekering is gegaan. Naar de herkomst van de steekwagen wordt nog onderzoek gedaan. (08-112064)
Aanrijding 3 auto's, letsel

Enschede

Op 4 september rond 18.30 uur botsten op de Haaksbergerstraat 3 auto's op elkaar. Hierbij raakte een inzittende gewond.

Een 24-jarige Enschedeër reed in zijn auto over de Haaksbergerstraat, hij hield onvoldoende afstand en kon, toen een voorligger moest afremmen, zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen. Hij botste tegen de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 31-jarige man uit Enschede, die op zijn beurt doorschoot en tegen de auto van een 59-jarige Enschedeër botste. Hierbij raakte een 62-jarige vrouw uit Enschede, inzittende bij de 31-jarige Enschedeër, gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de veroorzaker bleek onverzekerd te zijn. Ook had de 24-jarige bestuurder nog wat bekeuringen open staan. De politie maakt proces-verbaal op. (08-112218)

Man aangehouden na vernielen van aanhangwagen

Goor

Een 36-jarige man uit Goor werd op donderdag 4 september aangehouden omdat hij verdacht wordt van het vernielen van een aanhangwagen.

Donderdag 4 september rond 17.20 uur kreeg de politie melding dat er een vechtpartij gaande was aan de Nachtegaalstraat in Goor. Bleek dat een 36-jarige man uit Goor onenigheid had om een motorfiets, met een 25-jarige man ook uit Goor. De 36-jarige wilde zijn recht halen door een aanhanger van de 25-jarige man mee te nemen. Hierbij ontstond een vechtpartij waarbij de 36-jarige man met grof geweld de bekabeling van de aanhanger los trok en de aanhanger achter zijn auto mee wilde nemen. De politie heeft de 36-jarige man aangehouden voor de vernieling en stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. (08-112192)

Man aangehouden na twee berovingen

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede werd op vrijdag 5 september aangehouden nadat hij op de Nijverheidstraat / Brammelerstraat en de Lambertus Buddestraat in Enschede personen heeft overvallen.

Op vrijdagmorgen 5 september rond 03.55 uur kreeg de politie melding dat een man zou zijn overvallen. De 31-jarige man uit Enschede verweerde zich tegen de overvaller zodat de overvaller zonder buit er vandoor ging.

Na een goed signalement van de verdachte te hebben gekregen ging de politie op onderzoek uit. Op de Poolmansweg in Enschede zag de politie de verdachte man fietsen. De verdachte, een 21-jarige man uit Enschede, werd aangehouden op verdenking de overval te hebben gepleegd. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding.

Op het politiebureau bleek dat de man ook in het bezit was van een mobile telefoon die eerder die nacht tijdens een overval op de Nijverheidstraat / Brammelerstraat in Enschede was buitgemaakt. De man is voor verder onderzoek in verzekering gegaan.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overvallen op de Nijverheidstraat / Brammelerstraat en op de Lambertus Buddestraat in Enschede. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede-Binnenstad, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem0800-7000. (08-112342/ 08112337)

tel. 053-4555588


---- --