Persberichten Binnensticht, 11.35 uur

Utrecht, 05-09-2008

Verkeerscontrole

ZEIST Donderdag 4 september heeft de politie op verschillende locaties in Zeist het verkeer gecontroleerd. Op de Dijnselburgerlaan, Arnhemse Bovenweg en de Drieberseweg hebben agenten van 10.30 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur de snelheid van weggebruikers gecontroleerd. Dit leverde vier overtreders op. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (2), rijden over de busbaan (10) , geen helm dragen op de brommer (1) en seinen met groot licht (1).

Sluipverkeer

GROENEKAN Op de Voordorpsedijk heeft de politie donderdag 4 september tussen 17.00 uur en 17.45 uur gecontroleerd op sluipverkeer. Twaalf automobilisten overtraden de geslotenverklaring en kregen een bon.

Snelheidscontrole

BUNNIK Op donderdag 4 september heeft de politie op de Schoudermantel een snelheidcontrole gehouden. Van 09.30 tot 12.30 uur heeft de politie van 2061 voertuigen de snelheid gemeten. Hiervan reden 111 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 83 km/uur.

Man aangehouden voor bedreiging

BILTHOVEN Bij een horecagelegenheid in Bilthoven heeft de politie donderdag 4 september een 26-jarige man aangehouden voor bedreiging. De man wilde omstreeks 22.45 uur een horecagelegenheid betreden, maar werd geweigerd. Hij was hier kennelijk niet van gediend en bedreigde een medewerker. De man, uit Bilthoven, kwam met een baksteen op de medewerker afgelopen. De politie werd ingeschakeld en agenten hielden de verdachte aan.

Krakers aangehouden

ZEIST Bij een pand aan de Aristoteleslaan zijn zes verdachten van vernieling aangehouden.

Vrijdagmorgen omstreeks 02.55 uur kreeg de politie de melding dat buurtbewoners geklop hoorden in een leegstaande woning. De politie nam poolshoogte en trof zes personen, mannen en vrouwen, aan die aangaven de woning te willen kraken. Eerder die nacht hadden ze een woning aan de Boulevard geprobeerd te kraken, maar daar waren ze weggegaan omdat de woning nog geen jaar leeg bleek te staan. De woning aan de Aristoleslaan stond echter ook nog geen jaar leeg. Bovendien hadden de verdachten de woning opengebroken met een hamer en dus vernielingen aangericht. De agenten troffen nog meer gereedschappen aan en ook had een aantal verdachten drugs op zak. De verdachten, uit Veessen, Driebergen-Rijsenburg, Doorn en Soest en in de leeftijd van 20 tot 42 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten.