Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 05-09-2008

De politie zoekt getuigen

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen en mogelijke bezittingen van een man die in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus dood werd aangetroffen in het Merwedekanaal in Utrecht.

Zondag 31 augustus rond 11.15 uur werd door een schipper op het Merwedekanaal het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Het slachtoffer lag tegen de walkade van de Kanaalweg ter hoogte van het bedrijventerrein Roto Smeets. Ook is daar de in Utrecht bekende afwerkplek voor prostituees in de buurt. Uit onderzoek bleek het slachtoffer een

41-jarige man uit Utrecht te zijn. Verder onderzoek wees uit dat de man op zaterdag 30 augustus 2008 omstreeks 02.05 uur lopend vanaf het Holland Casino aan de Overste den Oudenlaan in de richting van de Kanaalweg vermoedelijk naar zijn woning is gelopen.

De politie is op zoek naar getuigen die het slachtoffer zaterdagnacht na 02.00 uur hebben zien lopen. Tevens is het niet uitgesloten dat het slachtoffer onderweg bezittingen is verloren. Heeft u iets gevonden met de naam van het slachtoffer de heer Firtina. Of heeft u andere informatie over het ongeval, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum,

0900 88 44. In het regionaal opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zal op woensdag

10 september ook aandacht aan het ongeval worden besteed.

De politie gaat er van uit dat de man door een ongeval om het leven is gekomen en sluit een misdrijf uit.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag 4 september heeft de politie in een winkel aan Achter Clarenburg een vrouw aangehouden omdat zij een diefstal had gepleegd.

Een medewerkster van de winkel zag rond 15.40 uur een vrouw met haar drie kinderen de winkel binnenkomen. De vrouw gedroeg zich verdacht waardoor de medewerkster op de vrouw bleef letten. Op een gegeven moment kwam de vrouw met een paar schoenen vragen wat de prijs was. Nadat de verkoopster de prijs aan de vrouw had verteld, liep zij weg en liet één van haar kinderen de schoenen aantrekken.

Toen het kind de schoenen aanhad liepen de moeder en de kinderen zonder af te rekenen de winkel uit. De 48-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en door de inmiddels gewaarschuwde politie meegenomen naar het bureau. Zij kreeg een boete van 150,- en een winkelontzegging van één jaar.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag 4 september een man aangehouden, omdat hij bezig was een fiets te stelen op de Oudegracht.

Getuigen belden omstreeks 17.05 uur naar de politie omdat zij gezien hadden dat een man achter op een fiets zat en vermoedelijk een slot aan het doorzagen was. Ter plaatse troffen agenten een 34-jarige man uit Utrecht aan. De man zat achter op een fiets en had zijn jas half over de achterkant heen geslagen. De agenten zagen dat hij zagende bewegingen aan het maken was. De Utrechter werd aangehouden voor poging tot diefstal van de fiets.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Atoomweg heeft de politie donderdagmiddag 4 september een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.30 uur werden 1577 voertuigen gecontroleerd. Voor 230 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van

50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Aangehouden voor vier openstaande boetes

UTRECHT Donderdagavond 4 september heeft de politie een man aangehouden, omdat hij nog vier boetes had openstaan.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op de Maliesingel door het rode verkeerslicht fietsen. De man werd gecontroleerd en aangesproken op zijn rijgedrag. Via de meldkamer bleek dat de man nog vier boetes had openstaan. Omdat de 23-jarige man uit Utrecht zijn boetes niet kon betalen werd hij aangehouden en ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie donderdagavond 4 september een man aangehouden, die dronken achter zijn stuur zat.

Tijdens een controle werd een 52-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1160 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd direct ingenomen. Tevens bleek dat hij nog een boete van 800,- had openstaan. Hij werd ingesloten op het bureau.

Jongens mishandeld

UTRECHT Op het Vredenburg werden donderdagavond 4 september twee mannen zonder enige aanleiding mishandeld.

Twee mannen van 18 jaar uit Maastricht stonden rond 23.45 uur op het Vredenburg met elkaar te praten. Op een gegeven moment kwam een groepje jeugd voorbij en maakte een opmerking over het dialect van de twee uit Maastricht. De mannen reageerden nauwelijks en wilde weglopen. Eén van de jongens uit de groep liep op de mannen af en begon zonder enige aanleiding op hen in te slaan.

Na de mishandeling liepen de verdachten weg. De politie is op zoek naar getuigen die iets van de mishandeling hebben gezien. Heeft u informatie? Belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 - 8844

Tas met medicijnen uit auto gestolen

UTRECHT Donderdagmorgen 4 september werd uit een auto een tas met medicijnen gestolen die geparkeerd stond aan de Koningbergerstraat.

In de tas zitten medicijnen die bij verkeerd gebruik gevaar voor de gezondheid kunnen opleveren. De politie vraagt mensen die de tas vinden deze bij het dichts bijzijnde politiebureau af te geven.

Grootschalige verkeerscontrole

UTRECHT - In samenwerking met de Belastingdienst, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, het Interventietam Gemeente Utrecht, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Koninlijke Marechaussee hield de politie een grootschalige verkeerscontrole in Utrecht noord.

Met behulp van twee politievoertuigen die waren uitgerust met automatische nummerplaatherkenning werd verkeer gecontroleerd op de Einsteindreef. Voertuigen waarmee vermoedelijk iets aan de hand was, werden gedirigeerd naar de Gloriantdreef.

In totaal werden door de politie 1031 voertuigen gecontroleerd, van hen kregen 85 bestuurders een proces-verbaal. Onder hen 45 automobilisten. Zij werden onder andere bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, mobiel bellen of ondeugdelijke verlichting.

Veertig bestuurders van bromfietsen werden bekeurd voor andere te hoge snelheid, negeren van rood verkeerslicht of het niet dragen van een helm.

De Belastingdienst hield twaalf personen aan met een totale belastingschuld van 370.440 euro. De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde vier sancties op en het Interventieteam van de Gemeente Utrecht hield vijf personen aan wegens uitkeringsfraude.

Tijdens de verkeerscontrole werd een 17-jarige jongen aangehouden omdat hij een agent bedreigde. Voordat hij werd ingesloten, werd hij gefouilleerd en daarbij werden twee bankpassen aangetroffen die bij een woninginbraak op 3 september jl. waren gestolen. De Utrechtse jongen is in verzekering gesteld.