Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Ideeën spuien over Witte de Withplein

5 september 2008
De sloop van het Admiralenblok is op dit moment in volle gang. In 2010 staat op dezelfde plaats aan de Witte de Withstraat, tussen de Van Kinsbergenstraat en de Lodewijk Boisotstraat, een nieuw huizenblok: de Wending. Met voor de deur een nieuwe plein, het Witte de Withplein.

Donderdag 18 september is van 19.30 tot 21.30 uur een ontwerpatelier in Kunstencentrum Meneer de Wit (Baarsjesweg 202). Bewoners, ondernemers en geïnteresseerden kunnen hier ideeën spuien: hoe vinden zij dat het plein er uit moet gaan zien? Waar willen zij het plein voor gebruiken?

Portefeuillehouder Wonen Ab Cherribi: `We willen van het Witte de Withplein de huiskamer van de Chassébuurt maken; daarom is het belangrijk om de ideeën van mensen uit de hele buurt te horen, zodat het een plein van en voor iedereen wordt.'

Medewerkers van stichting Dock zijn vooraf al ideeën voor het plein aan het verzamelen. Op straat, of door specifieke doelgroepen te benaderen, zoals Turkse moeders uit de buurt, of jongeren. De ontwerper gaat na het ontwerpatelier met alle ideeën die verzameld zijn aan de slag: hij maakt één of meer schetsontwerpen. In november/december 2008 worden deze ontwerpen bij een volgende bewonersavond besproken.

perspectief Witte de Withplein