Persberichten Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht, 05-09-2008

Achtervolging op de fiets
MIJDRECHT Twee politieagenten op de fiets hebben donderdagmiddag 4 september na een achtervolging een 29-jarige Mijdrechter met een quad aangehouden.

De agenten zagen de Mijdrechter die middag rond 14.15 uur op de Croonstadtlaan over het trottoir rijden. Toen de agenten de verdachte staande wilden houden, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Op de Bozenhoven haalde een van de agenten de quad in, maar de bestuurder weigerde opnieuw te stoppen. Via het kenteken achterhaalden de agenten de naam en het adres van de eigenaar van de quad. Ze troffen het voertuig en de verdachte aan bij diens woning. De Mijdrechter beledigde een van de agenten en moest mee naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsers bekeurd zonder licht
WOERDEN - De politie heeft donderdagavond 4 september een controle op de Oostdam uitgevoerd.

Tussen 21.00 en 22.00 uur kregen elf fietsers een bekeuring omdat de verlichting het niet deed of niet in orde was. Verder werden gecontroleerd deze van diefstal afkomstig waren. Niemand reed op een gestolen fiets.

Agent schiet op gestolen auto
MONTFOORT Toen politieagenten in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 september op de kruising van de Slotlaan en de Achthoven de inzittenden van een gestolen auto aan wilden houden, kwam een van de agenten zo ernstig in het nauw dat hij zich genoodzaakt zag een schot te lossen op de auto van de verdachten.

De agenten zagen de gestolen auto die nacht rond 03.30 uur rijden in Linschoten. Bij het zien van de politie gingen de verdachten er met hoge snelheid vandoor. De politie wist de auto te onderscheppen in Montfoort. De bestuurder reed dreigend op een van de uitgestapte agenten af. De agent schoot op een van de wielen van de vluchtauto. De verdachten konden desondanks ontkomen. De auto werd zonder inzittenden verderop aangetroffen. Naast de auto stond een geldkistje, dat vermoedelijk ook van diefstal afkomstig is.

De politie heeft de auto en het aangetroffen geld in beslag genomen en sporen veiliggesteld. Het onderzoek naar de herkomst van het geldkistje en de identiteit van de verdachten wordt voortgezet.

Verkeerscontroles
WOERDEN De politie heeft donderdagmiddag 4 september op de Hogewal, de Wulverhorstbaan en in Barwoutswaarder in totaal dertien bestuurders bekeurd, die zich niet aan de verkeersregels hielden.

De controles die middag duurden van 14.15 uur tot 16.30 uur. Van de bekeurde bestuurders droegen er elf geen autogordel en twee telefoneerden niet handsfree. Bij de geslotenverklaring voor vrachtwagens in Barwoutswaarder werden geen overtredingen geconstateerd.

Controle geslotenverklaring
MONTFOORT De politie heeft donderdagmiddag 4 september bij een controle van de geslotenverklaring op de Slotlaan vijf bestuurders bekeurd. De controle die middag vond plaats rond 16.00 uur.

Kinderfiets gestolen
MAARSSEN De politie zoekt de dief van een paarse kinderfiets die donderdagavond 4 september is gestolen vanaf de oprit van een woning in Spechtenkamp.

De dief is een:

* lange blanke man,

* leeftijd circa 18 jaar;

* hij droeg een wit petje.

Hij ging er op het fietsje vandoor. De politie vraagt getuigen of mensen die weten waar het fietsje is en wie de verdachte is, contact op te nemen met bureau Maarssenbroek, tel. 0900-8844.