Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 5 september 2008

Louise Fresco onderscheiden voor bijdrage aan discussie landschap

Gepubliceerd op 5 september 2008
Universiteitshoogleraar Louise Fresco (foto: Jeroen Oerlemans) Universiteitshoogleraar Louise Fresco (foto: Jeroen Oerlemans)

Universiteitshoogleraar Louise Fresco ontvangt op 1 oktober de Groeneveldprijs 2008. Ze krijgt de onderscheiding toegekend vanwege haar inzet voor en het kritische geluid in het debat over landschap en platteland. De jaarlijkse prijs is een initiatief van de Stichting Groeneveld, dat de huidige en toekomstige generaties bewust wil maken van de maatschappelijke betekenis van landschap en platteland.

De stichting prijst de universiteitshoogleraar voor haar verfrissende standpunten, waaruit haar betekenis blijkt voor de discussie over landschap en platteland. Bovendien gaf Fresco met haar ideeën aanknopingspunten voor een nieuwe ethische en wetenschappelijke basis voor onze houding ten opzichte van voedsel en landbouw.

Bij de uitreiking van de onderscheiding in Baarn houdt Fresco de Groeneveldlezing. Ze gaat hierbij in op het belang van de relatie tussen voedsel en landschap.

Fresco is sinds 2006 als universiteitshoogleraar werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Daarnaast is zij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Nederland en schrijft ze naast wetenschappelijke publicaties onder meer columns en essays. Ze was bovendien lid van de Deltacommissie, die zich boog over de bescherming van ons land tegen de gevolgen van de te verwachten zeespiegelstijging en klimaatveranderingen.

Zie voor meer informatie over de uitreiking en de lezing onderstaande verwijzing.

Verwijzingen

Website Kasteel Groeneveld
Bron: Uva Persvoorlichting