Politie Rotterdam Rijnmond


Woensdag 3 september 2008


* OPNIEUW TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OVERVAL IN VLAARDINGEN

LEEUWARDEN - Dinsdagochtend zijn in Leeuwarden opnieuw aanhoudingen verricht in de zaak van de overval op een tabakswinkel op 17 mei jl. in Vlaardingen. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 18 en 20 jaar. In diezelfde zaak werd vorige week al een 27-jarige verdachte aangehouden. Eén van de twee gisteren aangehouden mannen wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de beroving op 5 juli jl. van een echtpaar aan de Van Baerlestraat in Vlaardingen.


* AANHOUDING VOOR VERDUISTERING HOND / POLITIE BRENGT HOND TERUG

NAAR BAAS
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van inbraak en van het verduisteren van een hond. Dinsdagavond rond acht uur kreeg de politie melding dat een verdacht persoon in een auto (een Fiat) lag op de Coolhaven. Agenten controleerden de man die in de auto was met een hond bij zich. De 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon niet aantonen dat hij rechtmatig in de auto zat en hij had ook geen identificatie bij zich. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De 33-jarige man verklaarde dat hij met toestemming van de eigenaar in de auto zat. Rechercheurs belde echter met de eigenaar die verklaarde dat dit niet zo was. In het gesprek kwam naar voren de eigenaar van de auto tevens zijn hond kwijt was. Hij bleek degene te zijn die overal in de wijk posters had opgehangen met een foto van zijn vermiste hond die al anderhalve week weg was. Hij had in de nacht van zaterdag op zondag (24 augustus) om één uur zijn hond uitgelaten op een hondenuitlaatplaats in Coolhaven, waarna de hond was verdwenen. Mogelijk dat de hond, een Mechelse herder, nu na anderhalve week naar de auto van zijn baasje is terug gegaan met zijn nieuwe 'eigenaar'. De 33-jarige man is direct daarop aangehouden voor verduistering van de hond. Het dier is teruggeven aan de opluchte baas, een 33-jarige man uit Rotterdam.


* MEISJE MISBRUIKT; POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN

ROTTERDAM - De politie is op zoek naar een man die vorige week in een portiek van een woning aan de Rilland Bathstraat in Rotterdam een 7-jarig meisje heeft aangevallen en misbruikt. Het meisje heeft een gedeeltelijk signalement van de dader gegeven: het gaat om een man met een getinte huidskleur, een kaal hoofd en mogelijk met een gezet postuur. Het meisje werd op donderdagmiddag 28 augustus tussen 16.00 en 17.00 uur aangesproken op straat. Met een smoes werd ze uiteindelijk meegelokt het portiek in. De afgelopen dagen heeft de politie nader onderzoek gedaan, waarbij, onder andere, een buurtonderzoek is gehouden. Daaruit is naar voren gekomen dat er meerdere incidenten zijn geweest waarbij kinderen zijn benaderd door een onbekende man. Of dat dezelfde is, is niet bekend. Van deze incidenten is geen aangifte gedaan. Slechts één keer is een melding bij de politie gedaan. De politie heeft een team van zestien rechercheurs op de zaak gezet. Het team is op zoek naar getuigen van het incident op donderdag. Bovendien wil het team graag weten of er meer voorvallen zijn geweest die overeenkomen met deze zaak. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


* 4 AANHOUDINGEN NAAR AANLEIDING VAN FIETSENDIEFSTAL

ROTTERDAM-NOORD - Naar aanleiding van een melding dat een viertal jongens bezig waren een fiets te stelen, ging de politie op dinsdagmiddag om half vier naar de station van Berkel en Rodenrijs. Onderweg daar naartoe zagen zij vier jongens fietsen op het fietspad bij de Zwarte weg. Zij voldeden aan het signalement. Omdat zij ook nog de indruk wekten er vandoor te willen gaan besloten de politiemensen hen aan te spreken. Dat ging niet zonder slag op stoot, maar na enig duwen en trekken werden zij toch staande gehouden. Na onderzoek bleek dat drie van de vier fietsen waren gestolen. Twee daarvan op dinsdag 2 september in Berkel en Rodenrijs. De vier, allen Rotterdammers van 19 jaar, zijn aangehouden.


* AUTO IN BESLAG NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden nadat hij had gereden zonder rijbewijs. Tevens is de auto in beslag genomen. Dinsdagmiddag rond kwart voor vier zagen surveillerende politiemensen in de omgeving van de Beukelsdijk een auto rijden met flinke schade aan de voorzijde. Tevens miste aan de achterzijde een bumper en beide airbags waren uitgegaan. Het bleek dat de auto niet verzekerd was. Tevens was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Hierop is de 21-jarige Rotterdammer aangehouden en de auto in beslag genomen. Agenten maakten proces-verbaal op tegen de bestuurder.

Dinsdag 2 september 2008


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING HOND

ROTTERDAM-CENTRUM / WEST- De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het doodschoppen van een hond. Zaterdagmiddag rond drie uur kwam een 12-jarige Rotterdamse jongen, samen met een 8-jarige vriend, een hond ophalen bij een woning aan de Van Heusdestraat. Het kind had de hond gekregen van een daar wonende kennis. Een aanwezige vriend zou meelopen met de jongens en de hond om ze naar het huis van de 12-jarige te brengen aan de Schietbaanstraat. Bij de portiek aangekomen van de jongen, wilde de hond niet de trap oplopen. De meegelopen kennis werd hierop kwaad en gaf hierop de hond diverse schoppen tegen de kop en de buik van het dier. Dit zou, verklaarden de kinderen later, ook al een keer onderweg zijn gebeurd. Toen de hond eenmaal boven was, werd deze onwel. De 12-jarige jongen wilde hierop de hond wat frisse lucht geven en ging met hem wandelen. Buiten op straat begon de hond te schuimbekken en overleed. Een aanwezige getuige belde hierop de politie, die vervolgens de Dierenambulance belde. Een dierenarts verklaarde dat de doodsoorzaak van de 9 maanden oude herdershond de mishandeling is. 's Avonds rond negen uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij aan de Brederodestraat. Daar bleek dat omstanders de verdachte hadden herkend. Toen de politie arriveerde, rende de verdachte weg. Agenten hielden hem na een achtervolging aan op de Toussaintstraat. Niemand is hierbij gewond geraakt. De 34-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
SCHIEDAM- Een 34-jarige Schiedammer is maandagavond aangehouden nadat in een woning aan de S. van Houtenlaan een steekpartij had plaatsgevonden waarbij twee mannen gewond raakten. Rond kwart over acht werd de steekpartij gemeld waarna politieagenten een onderzoek instelden. In de woning troffen zij een 24-jarige man aan die gewond was geraakt in de borststreek en een 34-jarige man die licht gewond was aan zijn hand. Het 24-jarige slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis waarna hij na behandeling werd ontslagen. De 34-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats werd direct behandeld door personeel van de ambulancedienst. Het drietal dat zich in de woning bevond kreeg vermoedelijk ruzie waarbij de 34-jarige Schiedammer de 24-jarige man stak. De andere 34-jarige man sprong tussenbeide en liep hierbij de verwonding aan de hand op.

Maandag 1 september 2008


* TWEE AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL VAN KLUIS

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van een kluis. In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie rond half vier de melding dat er een inbraak had plaatsgevonden in een ijszaak in de Beurstraverse bij de Coolsingel. Ook kwam via de afdeling Cameratoezicht van de RET informatie binnen dat twee verdachte personen bezig waren met slijpwerkzaamheden in de tunnelbuis van de metro vlak bij metrostation Beurs. Ook had één van hen een oranje werkvest aan en een bivakmuts op. Agenten zijn ter plaatse gegaan. De twee probeerden de gestolen kluis in de buis open te maken. Bij het zien van de politie renden ze via de metrobuis naar het volgende station, Leuvehaven. Daar werden ze door agenten opgewacht die intussen snel de buis afgesloten hadden. De kluis was het exemplaar dat zojuist uit de winkel was meegenomen. Agenten hielden het tweetal, Rotterdammers van 17 en 19 jaar oud, aan en brachten hen over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.


* TWEE AANHOUDINGEN NA STEEKPARTIJ BIJ STADSGEVANGENIS

ROTTERDAM-ZUID
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee personen aangehouden die verdacht worden van een steekpartij bij de Stadsgevangenis aan de Koddeweg. Maandagochtend rond tien uur kreeg de politie melding van een steekpartij bij de Stadsgevangenis. Daar bleek een 37-jarige man net ontslag te hebben gekregen uit de gevangenis. Buiten ontstond onenigheid met een man en een vrouw, waarna de 37-jarige man werd gestoken. Het tweetal is daarna weggegaan. Later hebben de twee zich (met de wetenschap dat de politie naar hen op zoek was) gemeld bij een politiebureau. Hierop hebben agenten de 36-jarige vrouw uit Amsterdam en een 25-jarige man aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht. Het slachtoffer is aanspreekbaar overgebracht naar een ziekenhuis.s