Vodafone Foundation maakt winnaars World of Difference 2008 bekend

05/09/2008 13:43

Vodafone Libertel NV

Een jaar salaris om te werken voor een goed doel maakt een wereld van verschil

5 september 2008 - Vandaag maakt de Vodafone Netherlands Foundation de winnaars bekend van de World of Difference prijs 2008-2009. Dit succesvolle programma, dat zijn 4e jaar ingaat, biedt jaarlijks bevlogen mensen de kans een jaar lang betaald te werken voor een goed doel. De vijf gekozen winnaars starten 1 november aan hun World of Difference jaar.

Paul Smits, bestuurslid Vodafone Netherlands Foundation en voorzitter van de onafhankelijke jury: "Het is ongelofelijk inspirerend om te luisteren naar mensen die met zoveel passie praten over hun bijzondere projecten. Het geeft een geweldig gevoel dat we ook dit jaar weer vijf mensen kunnen ondersteunen in hun enthousiasme om een wereld van verschil te maken."

De winnaars zijn verkozen uit bijna 200 inzendingen en krijgen de kans zich een jaar lang in te zetten voor een goed doel. Zij ontvangen hiervoor een modaal jaarsalaris en een onkostenvergoeding van de Vodafone Netherlands Foundation.

Deze winnaars van World of Difference 2008:


- Anne-Wil Schutmaat, gaat een gezondheidskliniek in Honduras opzetten voor de Stichting Circle of Life;


- Ellen Michaëlis, gaat boerengezinnen in Mozambique opleiden tot imker voor Stichting BeeSupport;


- Hanneke Velthuijsen, gaat een sportproject op de vuilnisbelt van Guatemala opzetten voor Stichting Change the Game;


- Maurice Dijkshoorn, zal een rehabilitatiecentrum voor kinderen met brandwonden in Bolivia verder professionaliseren voor Stichting Que Rico;


- Vera den Otter, gaat een fairtrade onderneming voor vrouwen in Tanzania ondersteunen voor Stichting WomenCraft.

De belevenissen van de winnaars zijn vanaf 1 november maandelijks te volgen via korte filmpjes die zij met hun telefoon opnemen en op internet zetten. Voor meer informatie, ga naar: vodafone.nl/worldofdifference.

/ / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Netherlands Foundation:

De stichting Vodafone Netherlands Foundation is in 2002 opgericht om op een onafhankelijke manier invulling te geven aan sociaal-maatschappelijke sponsoring. De Vodafone Netherlands Foundation steunt sociaal-maatschappelijke projecten in Nederland, met name gericht op kinderen en jeugd (tot 16 jaar). De Foundation heeft voorkeur voor kleinere organisaties waardoor de bijdrage een significante stap voorwaarts kan betekenen. Huidige partners van de Foundation zijn o.a. Stichting De Opkikker, Stichting On Wheels, Culturele biografie (Gemeente Maastricht), Baby Mobiel project (Catharina Ziekenhuis), Muziekgieterij en Prinses Christina Concours.